Milyen emelt szintű érettségik szükségesek az általános orvosihoz? Plusz kábé milyen szintű teljesítmény kell minden másból? (Tudom, ez addig változhat)
Tudom, nekem is megy a google, de valahogy az istennek sem találtam semmit. Egy linknek is nagyon örülnék.:)
Én úgy tudom, hogy biosz és kémia vagy fizika, de egyáltalán nem vagyok biztos, csak a bioszban.
Emelt biológia kötelező és emelt kémia vagy fizika. Tulajdonképpen ha a két emeltre rágyúrsz nagyon, akkor abból elég jónak lenned, de ha azok nem sikerülnek olyan jól, akkor az érettségi tárgyakkal tudod kompenzálni a pontjaidat. (Feltéve ha azok is jól sikerülnek)
2018. aug. 9. 23:31
2/4 anonim válasza:
Én emelt bioszt és kémiát csináltam, az előbbit 80+-ra, az utóbbit 60+-ra írtam meg. Érdemes valamelyiket nagyon kenni-vágni, hogy tényleg meglegyen a pontod, bár ha a sote-ra készülsz, akkor mindkettőből szép eredményt kell hozni. Én azért választottam a kémiát, mert ez mindig is jobban ment, jobban is érdekelt a fizikánál, valamint később is sokkal hasznosabb a kémia. A közepeim mind ötösök lettek a matek kivételével (ez 4), bár ezek nem annyira vészesek. :) Plusz akkor ugye az év végi jegyeknél is érdemes ötösre gyúrni, már amelyek számítanak.
2018. aug. 9. 23:43
3/4 anonim válasza:
Kotelezo emelt: biologia
Valaszthato emelt: kemia vagy fizika. Ezek kozul legalabb 1 kotelezo!
Kozepiskolas biosz nem fog hasonlitani egyaltalan az orvosisra. Kemia fontosabb, mint a fizika, talan huzosabb is, de ez lehet csak egyenfuggo, viszont kotve hiszem.
Az emeltekre jol ra kell gyurni, es azert a tobbi erettsegi targyrol se feledkezz meg. Sote-ra tenyleg szuksegesek a pontok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!