Ezek közül a szakok közül melyik lenne az, amelyikkel jobban el tudnék helyezkedni és amelyikre fel is vennének? Bővebben lent.
Sziasztok! Utolsó évem a gimiben, egyetemen szeretnék továbbtanulni. Végig kitűnő voltam, remélem az érettségi sem sikerül túl rosszul, a választott tárgyam az informatika. Pénzügy és számvitelen, gazdasági és menedzsmenten, építőmérnökin gondolkozom. Szeretem a matekot, középfokú angol nyelvvizsgám van, de a jövőben inkább magyar munkahelyet szeretnék. Szerintetek melyiket válasszal, amivel jól lehet elhelyezkedni?
Előre is köszönöm! 18/N
Gyakorlatilag bármelyiken a fentiek közül. Ha gazdasági szakra mész, arra figyelj, hogy igyekezz bekerülni gyakornoknak minél nevesebb cégekhez már az első évtől, ez "sínre tesz". Ebben a szakmában nagyon sokat számít, hogy milyen cégeknél dolgoztál előtte – és értelemszerűen a nagy cégeknél tudod megtanulni, hogyan kell nagy cégnél dolgozni, még ha nem feltétlenül izgalmasabb is ott a munka.
A pénzügy mindig jó választás, de ugyanolyan jó karriert kínálnak a gazdálkodás meg a kereskedelem és marketing szakok is. Én, ha újra választanék, ismét kereskedelem és marketingre mennék, mert sokkal színesebb, izgalmasabb és kreatívabb, mint a pénzügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!