Segítség! Államilag finanszírozott szakra jelentkeztem de mégis fizetni kell szemeszterenként 340ezer Ft-ot?
Figyelt kérdés
Corvinus Egyetem Gazdálkodás menedzsment angol szakának államilag finanszírozott szakára jelentkeztem és vettek fel. Ennek ellenére hátbaszúrtak és fizetni kell azért mert angolul van a képzés. Nem tájékoztattak, nem volt egyértelmű hogy van ilyen. Angol szakgimimből se a tanárok se az osztálytársaim nem hallottak ilyenről. 462 felvételi ponttal erre egyáltalán nem számítottam. Ilyenkor mit lehet tenni? Lehet a magyar képzésre váltani? Esetleg pótfelvételizni?2018. aug. 1. 19:37
1/13 anonim válasza:
Miből gondolod hogy fizetni kell érte? Költségtérítéses nem indult abból a szakból.
Pótfelvételin csak költségtérítéses szakra lehet jelentkezni.
2/13 anonim válasza:
"Az alapképzési szakon részt vevők további 340 000 Ft/félév idegen nyelvi hozzájárulást fizetnek."
Ez szerepel a felvin a támogatott résznél.
3/13 anonim válasza:
hát kérlek, így jár az, aki nem olvassa el a leírásokat.... tanulópénz. Nem hiszem hogy csak úgy átvesznek a magyarra, nem arra vettek fel.
4/13 anonim válasza:
Szóval nem ők nem tájékoztattak, hanem te nem néztél utána alaposan.
5/13 anonim válasza:
egyébiránt meg hívd fel az egyetem tanulmányi osztályát és elmondják mik a lehetőségek.
6/13 anonim válasza:
Senki nem szúrt hátba téged, le van írva feketén-fehéren, hogy mennyit kell fizetni az idegen nyelvű képzéseken és miért. Nagyon szar helyzet, de saját magadnak köszönheted, ennyire figyelmetlennek nem kéne lenni. Tanulópénznek jó lesz, legközelebb ne legyél ilyen hanyag.
7/13 A kérdező kommentje:
#5 Köszi, ezt fogom tenni holnap
2018. aug. 1. 20:25
8/13 Estádio de Felchút válasza:
Sebaj. Jövőre ügyesebb leszel.
9/13 anonim válasza:
Sajnos a pótfelvételi esetedben nem opció, csak azok jelentkezhetnek, akiket az általános eljárásban sehova nem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek sehova. Amúgy is a pótfelvételin szinte csak önköltséges képzéseket hirdettek meg, amik legalább ennyibe kerülnek félévenként...
10/13 anonim válasza:
Ha voltál nyílt napon, ott is el szokták mondani ezt, hogy erre figyeljen mindenki.
Egyébként úgy tudom, nem szokták megengedni, hogy ilyen esetben átmenj magyarra, úgyhogy szerintem sajnos jövőre újra kell próbálkoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!