Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Mikszáth Kálmán Líceum...

A Mikszáth Kálmán Líceum tényleg olyan rossz?

Figyelt kérdés
Rengeteg rossz dolgot és kevés jó dolgot olvastam/hallottam erről a gimiről.Ezt a sulit szeretném majd elsőnek megjelölni, de elbizonytalanodtam. Tényleg annyira szigorúak a tanárok és rosszak a körülmények ?
2018. júl. 30. 18:35
 1/2 anonim válasza:

Szia!

A francia tagozatról tudok nyilatkozni, ott tanulok már egy éve. Igazság szerint sokan nem szeretik, én a kivételbe tartozom. Egy részleges felújítás néhány helyen valóban nem ártana, de pl. a koliban (ott lakom hétköznap) nem régóta vannak új ágyak, újították a déli másodikon a vizesblokkot, szóval törekszenek a fejlesztésekre. A tanárok között vannak szigorúbbak és kevésbé szigorúak, nekem személy szerint nincs olyan tanár, akit valamiért ne kedvelnék. (Alapvetően nem vagyok az az ember, aki utál csak úgy embereket.) Persze ha nem tanulsz, akkor ki fogsz hullani, és a tanárok is ezt próbálják tudatosítani mindenkiben. Egyes tanároknak vannak furcsaságai, de én ezen is csak nevetek. Tényleg sokat kell tanulni, bár én nem szoktam. :D Van, aki úgy gondolja, hogy a knyf a legnehezebb év, mert rengeteg franciaórád lesz stb. Én úgy fogtam fel, mint egy átmeneti évet az általános és a gimi között. Többet kell tanulni, mint általánosban, de mikor elvégezted, és kilencedikes leszel, rájössz, hogy a knyf volt a legkönnyebb éved. Persze mint minden suliban, itt is vannak hibák, de én a toleránsabb típusba tartozom, és nem vagyok iskolagyűlölő. Az egyik tanárnak háromszor kellett elmagyaráznom, hogy a "parapluie" francia szó (esernyő) hímnemű, és nem nőnemű, de igazából az egész osztály röhögött rajta. Persze az osztályom nagy része sem szereti a gimit, de a legjobb barátnőm az én véleményemet osztja, szóval ő is élvezi, hogy oda járhat. Amit annyira én sem preferálok, az az, hogy mindennap, és van, hogy többször át kell menni a másik épületbe, meg vissza. Ha franciás leszel, akkor még szerencséd van, mert lesz saját termetek, és otthagyhatsz bármit, ha viszont az angolra vagy a németre jelentkezel, az óráid a főépületben meg a koliban (igen, ott) lesznek megtartva, és nincs saját termetek. A két épület közötti átjárkálással akkor van gond, ha az egyik tanár tovább tartja az órát, aztán akihez át kell menned, az meg beírja a késést, holott nem is te tehetsz róla. Nekem is beírtak egyszer emiatt négy perc késést. Az is igaz viszont, hogy ha valaki tényleg nagyon jól tanul, az iskola nagyon sok jó lehetőséghez tudja juttatni, én is így jártam, jelenleg egy tutorprogramban veszek részt. Összességében szerintem élvezhető a gimi, a hozzáálláson is sok múlik. :)

2018. szept. 9. 14:33
 2/2 anonim válasza:

Szia én úgygondolom, hogy egyáltalán nem rossz az iskola. Én angol nyekre járok, és szinte csak pozitív tapasztalatom van. Angolt nagyon jól tanítják, és a németet is a tanárok nagyrésze. Egy kettő van aki kevésbé, de ha a jobbat fogod ki akkot semmi pánik. A tanárok nagyrésze jól tanít, és annyira sokat sem kell tanulni. Ha leülsz napi 2 órát az elég, egy négyes átlaghoz. Rengeteg program van, illetve szakkörök, csereutak, stb. A koli és főépület között az ingázást, azt könnyen meglehet szokni, és ha esetleg késünk valaki miatt az óráról, nem szoktak beírni későnek.

Az utóbbi években könnyebb bekerülni, bár bent maradni nehezebb. Én ajánlom az iskolát!:)

2019. okt. 23. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!