Egyetemisták, akik Vajdaságból jelentkeztek Magyarországra, tudnátok infókat adni?
El tudnátok magyarázni,részletesen,érthetően hogy mi a teendő ha Magyarországon akarok egyetemre íratkozni?
A középiskolás diplomát honosítani kell? Fordítani? Hogyan kell lerakni az emelt és közép értettségit,ha otthon nem volt olyan szakom,mint amiből kéne? Honnan szerezzek külföldi lakcímet? Szükséges? Hogy csinálják ezt?
Regisztrálsz a felvi.hu-ra, és fel töltöd a doksikat. Nem tudom, bán erettségid? Az én középiskolai bizimet nem kellett honositanom, mert szerbül és magyarul is rá volt írva az eredmény meg minden! Igaz, én magyarba érettségiztem, estin, 2 év alatt, mert a Csókai vegyészeti élelmiszer-ipari iskolába jártam 3 éves nappal képzésre. Tehát ha nincs erettségid, jelentkezel 2 évesre, és meg csinálod szépen. Emeltre az iskolában kell jelentkezni, én töriből tettem emeltet, valamint ajánlom a felsőfokú nyelvvizsgát, ha még nincs.
Külföldi lakcímet úgy szerzel, hogy elmész kollégiumba, vagy albérletbe, kérsz lakcím igazolást, amit aláír a tulaj vagy a koleszban valaki, be adod az okmány hivatalba és ennyi, kapsz egy tartózkodási lakcímet. Szerintem szükséges. Nem tudom, én már itt élek 8 éve, pontosan nem tudom hogy megy ez a lakcím dolog ilyenkor, mert nekem meg van az állampolgárságom! Ha valamiben tudok segíteni, vagy valamit nem irtam meg, nyugodtan írj!
Üdv, egy vajdasági (Zentai) magyar! 😀
Albérlet vagy kollégium?
Ha albérlet, akkor bemész az okmány irodába, kérsz ilyen rózsaszín vagy milyen színű lakcím bejelentő lapot, azt ki töltöd, aláírja a főbérlő, vissza viszed az okmányirodába, és kiadják a lakcímet. Kollégáimmal nem tudom, hogy lehet. Nem lakom koleszban, azt talán kérdezd meg az egyetemen.
Hova valósi vagy amúgy? 😀
Nem tudom milyen iskolába jártál, de itt magyarba így működik az érettségi, hogy vannak alap tantárgyak; matek, magyar, töri, nyelv, plusz egy választott természettudományos tantárgy, nekem pl biológia volt, de lehet fizika, földrajz, kémia stb. Vagy szakmai tantárgy.
Felvi.hu mindent le ír erről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!