Miért volt ennyire könnyű az egyik egyetem és miért ennyire nehéz a másik?
3 évet húztam le a Debreceni Egyetemen és maga volt a mennyország az az időszak. Alig kellett tanulni, a követelmények könnyen teljesíthetőek voltak, a hiányzásokat sem nézték rossz szemmel a tanárok, a város, a koli, a közösség is nagyon király, hamar elrepült 3 év.
A diplomájuk viszont nem ért semmit sem, így vàltottam, hasonló területre a Miskolci Egyetemen és ez a szöges ellentéte Debrecennek. A teendőkből ki sem látszik az ember, az elvárások hatalmasak sok esetben, hiányozni nem igazán lehet, a kiadott feladatok rengeteg időt elvesznek és nagyon nehezek, plusz munkát is varrnak az ember nyakába, a koli és a közösség katasztrofális, ott gáncsolják el a másikat, ahol csak tudják, az ügyintézés borzalmas, a város sem mérhető Debrecenhez...itt már 2 év tűnik legalább kétszer-háromszor olyan hosszúnak, mint Debrecenben 3 év, sokszor már kibírhatatlan.
Mert az egyikben "nemes, küzdő, szabad lelkű diák" lehettél, míg a másikban a vadkapitalista munkaerőpiac igényei szerint kiképzendő biorobot. Az első esetben a "szabad" szón van a hangsúly. A második esetben meg erősen korlátozták szabadságodat, jobban megszabták mit tegyél és mennyit.
Ne értsd félre, nem valami gúnyból momdom mert én is voltam mindkét típusú diák.
Ilyet én is tapasztaltam. Egyik egyetemen alig értem el a 3-as 4-es szintet, a másikon, amin most vagyok pedig 5-ös az átlagom, pedig ez a második nevesebbnek iskolának számít és sokkal nehezebb szaknak. Mindkettő mérnöki amúgy.
És nem csak amiatt érzem könnyebbnek, mert már tanultam mérnökin, mert nagyjából csak az analízis volt amiben előnyöm volt a többiekkel szemben, de valahogy azon is átrugdaltak mindenkit még azt is, aki alap szinten se tudott deriválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!