Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy ismét bevezetik a jegyeket az alsó osztályok 2. osztályától?

Figyelt kérdés
Millió ember végzett ugy régen az iskolákban, hogy osztályzás volt. Lehet,hogy régi tipusu gondolkodó vagyok, de semmi rossz nem volt abban. Megfigyeltem, egy pár év elteltével, mindig visszatérnek a régi, bevált gyakorlathoz.
2010. jún. 18. 19:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
El se kellett volna törölni. nekem is volt rossz jegyem alsóban, és egészséges felnőtt lettem, se depressziós , se öngyilkos nem akartam lenni. Borzalmas ami az oktatásban manapság megy. A bolognai rendszer még meg se melegedett, de már csinálnák vissza, ha lehetne...
2010. jún. 18. 19:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól is teszik. Nem értem, mire volt jó, hogy az utóbbi pár évben nem volt.
2010. jún. 18. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Az a véleményem, hogy nem szabadna szórakozni, felelőtlenül változtatgatni az oktatásban (sem)!

Mihez lehet így alkalmazkodni? Hol vannak a biztos pontok, ami mentén felnő a következő korosztály? (Az ötlet egyébként nem lett volna rossz, ha a megfelelő hozzáértéssel kezelték volna.) De, hogy tényleg beválik-e, arra idő sem volt, hogy kiderüljön. Így pedig még a zseniális világmegváltó ötletek is csak porba hullnak.

2010. jún. 18. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Én örülök neki. Annak idején én is így végeztem, és még most élek, és nem lettem szellemi nyomorék ellentétben sok gyerekkel, akik mostanság végzik ezt a "kisegítő iskola" rendszert.

A buktatást is vissza kellene állítani. Az teljesen nonszensz, hogy ötödik osztályig eljut a gyerek úgy, hogy még az összes betűt sem ismeri, és nem tudja a szorzótáblát. Mert ezzel a mostani, a "gyereknek mindent szabad, ő KIRÁLY"-hozzáállással csak egy rakás önelégült, egoista puruttyát nevelnek az iskolák, akik egyedül ahhoz értenek, hogy a jogaikat magyarázzák, de semmi hasznoshoz nem akarnak és nem is tudnának csinálni.

Az is botrány, hogy az általános iskolákban gyakorlatilag megszűnt a reáltárgyak oktatása és, hogy felső tagozatban is szövegértést (azaz olvasást!) akarnak oktatni.

Az elmúlt 8 évben gyakorlatilag megszüntették a közoktatást Magyarországon, csak valami annak látszó hulladék van a helyén.

2010. jún. 18. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
49%

Helyes!

Remélem az oktatást is átreformálják és nem csinálnak buz|, drogos embereket a gyerekeinkből!

2010. jún. 18. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem állítsák vissza!

Amúgy csak szólok, hogy gyakorlatilag a szöveges értékelés bevezetése nem sikerült 100%-ban, mert a diákok ma is úgy kapják meg a bizonyítványt, hogy a tantárgy mellett ott az osztályzat, és kifejtik utána bővebben. Pl. Matematika - közepes - és alatta kifejtik.

Szal ennyit erről...

2010. jún. 18. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!