Az igaz, hogyha elérem a ponthatárt (egyetemi jelentkezés), akkor automatikusan bent vagyok?
A ponthatár egyenlő a legalacsonyabb ponttal felvett hallgatóéjával. Szóval, ha pont ott húzzák meg a ponthatárt, amid van, akkor vagy te voltál a leggyengébb(legalábbis teljesítményileg), vagy többen is azok voltatok.
A felvin valahol megtudod nézni egyetemen belül, hogy mely szakokra hány fő jelentkezett és előző években mennyit vettek fel, mennyi volt a ponthatár.
Pl én láttam, hogy tavaly 50-nel alacsonyabb volt a ponthatár, mint ami nekem van és többen is jelentkeztek, mint most, szóval nagy eséllyel bejutok. :)
Szurkolok! :D
Nem, aki hülye kérdést ír ki, utólag törlik...
Most komolyan, ennyire nehéz megérteni a felvételi rendszert, tájékoztatót???
#3(vagyis második válaszoló) vagyok:
Nem minden évben vesznek fel annyi hallgatót, mint amekkora a kapacitás és persze van, hogy csak kevesebben jelentkeztek, de pont azért, hogy ha pl 50 főt felvennének, de 4 főnek megegyezik a pontszáma, akkor inkább lehet 48 hallgató, mint 52. A másik két lehetőség, hogy kevesen jelentkeztek vagy túl alacsony pontot értek el, hogy felvehessék őket egyetemre...
Aztán pótfelvételin meg talán két szerencsés bekerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!