Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg a Károlin a legjobb a...

Tényleg a Károlin a legjobb a pszichológia? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

2018. júl. 5. 11:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%
Nem. ELTE a legjobb, utána Debrecen, Pécs.
2018. júl. 5. 12:34
 2/14 A kérdező kommentje:
Miért?
2018. júl. 5. 13:35
 3/14 anonim ***** válasza:
19%
Mert ezek a legnagyobb múlttal rendelkező tudományos műhelyek. A presztizs vonzza a jobb kutatókat és hallgatókat is, emiatt a nagy presztizsű intézmények általános színvonala jobb, mint a fiatal vagy alacsonyabb presztizsűeké. Ez nem jelenti azt, hogy a Károlin ne lennének jó órák, jó tanárok és jó diákok; csak, hogy nagy átlagban a jobb hírű intézmények erősebbek is.
2018. júl. 5. 15:52
 4/14 anonim ***** válasza:
55%
Én azt hallottam, hogy a Károlin sokkal jobb a pszichológia, mint az ELTE-n. Az ELTE-n nagyon rámennek az elméletre, többször van bukás. A pszichológus, akihez jártam, a Károlin csinálta az alapképzést, a mestert pedig az ELTE-n. Mondta, hogy ég és föld a kettő, örült, hogy az alapot nem az ELTE-n csinálta.
2018. júl. 5. 16:15
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Manche nyomatja, hogy az ELTE, de egyébként rajta kívül más véleményt nem olvastam erről. De ő aktív. Még pár év propaganda és meg lesz az áttörés! ;)
2018. júl. 5. 16:18
 6/14 anonim ***** válasza:
14%

"Az ELTE-n nagyon rámennek az elméletre, többször van bukás."

Vagyis magasabb a színvonal, keményebbek a vizsgák, többet kell tanulni, a gyengébbeket kivágják. Ez a jobb egyetem ismérve.

Persze ettől még nem lesz jobb pszichológus vagy terapeuta valaki, de jobban képzett pszichológus igen.

2018. júl. 5. 16:19
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Itt jegyzem meg a tárgyilagosság kedvéért, hogy [link]

:D

2018. júl. 5. 16:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Manche, őszintén érdekel, te az ELTE-re jártál? Milyen volt konkrétan? Milyenek a tanárok és milyenek a gyakorlati órák?
2018. júl. 5. 16:27
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
De nem pszichológia szakra, csak kicsit rálátok a képzésre. Olyan mint minden egyetem általában. Vannak gyenge, jó és nagyon jó tanárok, az anyag sok, a számonkérés kemény. Valóban elméleties, ami azonban nem baj alapozó szinten, mivel egyetemen a "gyakorlatias" szó a gyenge színvonal szinonimája.
2018. júl. 5. 17:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Értem. Köszi.
2018. júl. 5. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!