Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A kitűnőkből nem lesznek...

A kitűnőkből nem lesznek sikeres emberek?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam már ezt. Mert a kitűnők szétosztják az energiájukat a tárgyak között. Mindenből 5-öst szereznek, de így nem marad idejük arra, hogy valamivel iskolán kívül is foglalkozzanak. Mindenből jók lesznek, de semmiből sem elég jók. Van benne igazság, az biztos.

Aki régen kitűnő volt, valahol mindig az is marad.

Már egyetemre járok, de görcsösen ragaszkodok ahhoz, hogy mindenből 5-ös legyek. Pedig többet érne, ha bizonyos dolgokat sokkal magasabb szinten tanulnék, más dolgokat pedig "elengednék" kicsit. De egyszerűen képtelen vagyok azt mondani magamnak, hogy oké, ebből a tárgyból elég a kettes és akkor a megmaradt időben tanuljunk valami fontosabbat.

Van itt más is, aki hasonló cipőben jár és "kényszeres kitűnő"? És olyan, akinek sikerült ezt elengednie?

2018. jún. 24. 11:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam, mint te. Általános és középiskolában kitűnő voltam, mert néhány átolvasgatás után megragadtak a fejemben a dolgok - a következő dolgozatig, de akkor az elég volt.

Az egyetemen már kicsit jobban törődni kellett vele, de a "következő vizsgára" ott is relatív könnyen megmaradtak a dolgok.

Viszont egy idő után azt láttam, hogy sokkal többet ér, ha valaki egy szakterületben jobban elmélyed, mert az általános "mindenből egy kicsit jó vagyok" tudás nem sokat ér. És utólag visszanézve, érettségi óta nem volt szükségem a középiskolában "megszerzett" biológia, kémia, fizika, töri tudásomra.

2018. jún. 25. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!