Ponthatárok? Tudom, hogy csak találgatni lehet, mégis érdekelne, hogy mit gondoltok arról, hogy mennyi lesz a ponthatár a vidéki orvosi egyetemeken?
Jelen állás szerint nekem kb. 438- 440 pontom lesz. Teljesen nyugodt voltam, ma bementem az iskolámba és ott azt hallottam, hogy legalább 430- 435 kell majd, mert mindenkinek magas lett a kémia és a biológia érettségi pontszáma.
Szerintetek ?
22-es! Mesélj már, mi bánt.
Az esélylatolgatás mióta sznobság? Tudod mit jelent, hogy sznob? Az latin eredetű szó, sine nobilitas, az olyanokra mondták, akik nem származtak nemesi családból, de fölkapaszkodtak és eljátszották, hogy azok.
Ma olyanokra mondjuk, aki például tele van pénzel, de hülye mint az altest, vagy azokra, akik képesek kiadni egy rakás pénzt valamiért, amire szüksége sincs csak azért veszi meg, mert márkás.
Ezek után világosíts már meg minket, hogy az orvosis ponthatárok találgatása, az mi a bánattól pont sznobság? Tehát ha már bele akarsz itt kötni valakibe olyat kifejezést használj, ami legalább vág a helyzethez.
Az én szüleim nyolc általánost végeztek, és engem a nagyszüleim neveltek a rokkantnyugdíjból. Világéletemben kitűnő tanuló voltam, és nagyon sokat tanultam, hogy elérjem az álmomat és orvos lehessek.
Akkor én most sznob vagyok?
Egyébként meg, a pincér, a pizzakihordó és a fodrász is ugyanúgy kap jattot hogy kiegészítse a fizetését. Egy orvos miért nem?
Mert megmenti az életedet? Tudod ő háromszor többet tanult ezért, mint mások, és bár senki sem kérte őket rá, ha nem lennének akkor még most is a középkori halandósági ráta uralkodna.
Azért 88%-os válaszoló, a paraszolvenciát igenis tűzzel-vassal irtani kell, nincs is annál undorítóbb, mikor egy beteg azzal próbál megvásárolni egy orvost, hogy tömi a zsebébe a pénzt, és azt hiszi, hogy így majd ő többet ér, te is itt elmondod, hogy mennyire életeket akarsz menteni, de a boríték már neked is oké. Orvosok akarunk lenni, nem prostik!!!
Nem, mocskosul nem oké a hálapénz, ezt kéne belenevelni minden orvostan hallgatóba, hogy az, aki a borítékért kapadozik az máris nem számít igazi orvosnak. Én megfogadtam, hogy abban a pillanatban, amint hálapénzt fogadok el valakitől fogok egy méretes kötelet és fölakasztom magam. Ha a beteg annyira adakozni akar, adjon egy osztály közös perselyébe, amiből például új ágyneműt vagy műszereket lehet vásárolni, mert szánalom, hogy még van olyan kórház Magyarországon, ahol az osztályos számítógép egy 99-as gyártású Pentium 3-as procijú gép, amihez katódugárcsöes monitor van és Windows XP fut rajta, vagy az, hogy van olyan osztály, ahol egy azaz egy darab vérnyomásmérő van, ha a betegek adakozni akarnak ilyenekre adakozzanak!
Szerintem félreértettél. Nem fogadnék el hálapénzt, a kommentem csupán arra vonatkozott, hogy elegem van kicsit abból, hogy az orvookat úgy kezelik mintha valami teljesen más lény lenne és neki nem pénzből kellene eltartania magát.
Ez nem azt jelenti hogy borítékokat fogok kéregetni, vagy elfogadni. Amilyen szakterületre meg én készülök, ilyenre egyáltalán alkalom sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!