Tényleg olyan nehéz egy tanárszak?
Arra készülök, de lebeszélnek róla sokan, hogy az nem nekem való, mert "annyi szigorlat van" és állandó stressz.
Igaz ez? Vetekszik egy orvosival?
Ugyan már, a tanári szak nehézsége meg sem közelíti pl. az orvosi, állatorvosi, jogi, gyógyszerészeti, mérnöki szakokat.
Csak szimplán el akartak tőle ijeszteni, kérdező. Ha ehhez van kedved, tanulj ezen a szakon, ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond.
Na várjunk!
Én jelentkeztem orvosira is, és kémia-biosz tanári szakon is elgondolkodtam. Nem tudom, a kérdező melyik szakra gondol.
Eléggé utána jártam, és mit ne mondjak, elég komoly szintet kérnek meg az egyetemen kémia-biosz szakon. A vegyészetet is megjelöltem, és kiderült, hogy a kémia-biosz szakos tanárokkal vannak előadásaik együtt, és ugyanolyan vizsgákat írnak, azonos az értékelés náluk. Biológusok dettó egy előadásra mennek és azonos vizsgáik vannak. Szóval ez olyan, mintha egyszerre tanulnál vegyész szakon, és biológusin is. Valamint sokkal több felesleges dologba belemennek, ugyanúgy van anatómia, de emellé még sokkal-sokkal több felesleges dolgot kell megtanulni, mint egy orvosin mondjuk.
Persze ezt nem kell szó szerint venni, csak nem szeretem, ha valaki meghallja, hogy tanár szak, akkor megrándítja a vállát, hogy az úgyis könnyű. Nem mondom azt, hogy nehezebb az orvosinál, de mindkettő szakon rengeteget kell tanulni, és egy adott tárgy más mélységeibe mennek bele. A tanári szakosoktól mindig azt hallottam vissza, hogy rengeteg dolgot tanulnak feleslegesen bonyolultan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!