Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg olyan nehéz egy...

Tényleg olyan nehéz egy tanárszak?

Figyelt kérdés

Arra készülök, de lebeszélnek róla sokan, hogy az nem nekem való, mert "annyi szigorlat van" és állandó stressz.

Igaz ez? Vetekszik egy orvosival?

2018. jún. 13. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a nehézséggel van a baj, hanem hogy szar. A nagyja haszontalan szócséplés, a szigotlatok annyiból állnak, hogy be kell magolni 60 tételt. Minden kreativitást kiöl az emberből.
2018. jún. 13. 17:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, a tanári szak nehézsége meg sem közelíti pl. az orvosi, állatorvosi, jogi, gyógyszerészeti, mérnöki szakokat.

Csak szimplán el akartak tőle ijeszteni, kérdező. Ha ehhez van kedved, tanulj ezen a szakon, ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond.

2018. jún. 13. 18:01
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Na várjunk!

Én jelentkeztem orvosira is, és kémia-biosz tanári szakon is elgondolkodtam. Nem tudom, a kérdező melyik szakra gondol.

Eléggé utána jártam, és mit ne mondjak, elég komoly szintet kérnek meg az egyetemen kémia-biosz szakon. A vegyészetet is megjelöltem, és kiderült, hogy a kémia-biosz szakos tanárokkal vannak előadásaik együtt, és ugyanolyan vizsgákat írnak, azonos az értékelés náluk. Biológusok dettó egy előadásra mennek és azonos vizsgáik vannak. Szóval ez olyan, mintha egyszerre tanulnál vegyész szakon, és biológusin is. Valamint sokkal több felesleges dologba belemennek, ugyanúgy van anatómia, de emellé még sokkal-sokkal több felesleges dolgot kell megtanulni, mint egy orvosin mondjuk.

Persze ezt nem kell szó szerint venni, csak nem szeretem, ha valaki meghallja, hogy tanár szak, akkor megrándítja a vállát, hogy az úgyis könnyű. Nem mondom azt, hogy nehezebb az orvosinál, de mindkettő szakon rengeteget kell tanulni, és egy adott tárgy más mélységeibe mennek bele. A tanári szakosoktól mindig azt hallottam vissza, hogy rengeteg dolgot tanulnak feleslegesen bonyolultan.

2018. jún. 13. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Tanári szakon is kell tanulni, nyilván, mindenhol kell tanulni ahhoz, hogy valaki diplomát kapjon, de azért ne tegyük egy nehézségi szintre az előbb leírt szakokkal.
2018. jún. 13. 22:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Én angol-biosz szakon tanulok, és ugyan azt tanulom, mint a családunkban egy mérnök. Még a beadandók is ugyan azok.( persze nem az összes óra azonos)
2018. jún. 14. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!