Nemzetközi igazgatási nehéz szak? Kiknek érdemes oda jelentkezni?
Milyen érdeklődésűek akik ezt tanulják?
Relatív persze, de elvégezhető úgy, hogy nem éjjel-nappal tanul az ember?
Szia!
Én nagyon szerettem a törit azért jelentkeztem oda.
Az utolsó kérdésedre nem tudok pontos választ adni.
Ha egész évben folyamatosan tanulsz akkor igen. Ha nem, akkor szenvedni fogsz vizsgaidőszakban.
Kb 12-13 tárgy van első évfolyamon, rendkívül sok jog.
Szerintem ha jót akarsz, akkor ne jelentkezz oda.
az NKE NETK nagyon könnyű :) és jó fizetésed lesz a jövőben
az AKK nehéz Es szar is lesz a fizu
Az Ákk valóban sokkal nehezebb, de egyáltalán nem igaz az a része, hogy a Netk - s végzettséggel jobban fogsz keresni, sőt, inkább ellenkezőleg., amit éppen az magyaráz meg, hogy maga a szak is "könnyű", tehát könnyebben el is végzik. Azonban az Ákk - n doktorit is szerezhetsz, ha az osztatlan képzésre jelentkezel, s automatikusan vezető leszel gyakorlatilag, vagy legalábbis, nahyon nem az aljáról indulsz. Ha pedig a sima 3 éves alapkepzest végzed el, még azon belül is tudsz nemzetközire szakosodni a második év végén, és több álláslehetőség is van, ahova kifejezetten inkább az Ákk - s végzettség jelent előnyt, nem a Netk - s!
Na röviden, tömören: a Netk - s diplomával szűkösebbek az álláslehetőségek, és az sem feltétlenül igaz, hogy jobb pénzért, az ákk - val a rendőrségtől kezdve a katasztrófavédelmi szervekig, a Navnál, az önkormányzatoknál, minisztériumoknál, de ha nagyon nagy szerencséd van (bizony, ismerek ilyet is) , akár a nagykövetségeknél is el lehet helyezkedni. Úgy nevezett jolly joker a szak, közszolgálaton belül majdnem bárhova mehetsz vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!