Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Deák téri evangélikus gimnáziu...

Deák téri evangélikus gimnázium vagy szent imre gimnázium?

Figyelt kérdés
Mindenképp matek szakos osztályba mennék, a szent imreben mindenképp a matek-info szakos osztályt választanám. Ti melyiket ajánlanátok inkább? (Az átlagom 4,6.)

2018. jún. 12. 15:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom kedvedet szegni, de a Deák térihez a 4,6 nem valószínű, hogy elég. Nagyon népszerű iskola, kevés gyereket vesznek fel (kb 5-öt évente a matekra!), nagyon sok pont kell a behíváshoz is. Szuper jó központot kell írnod, hogy bekerülj.

A Szent Imrébe jóval jobbak az esélyek.

2018. jún. 12. 15:20
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Deák, ha be tudsz jutni
2018. jún. 12. 15:48
 3/22 A kérdező kommentje:
Kedves #1 válaszoló, a deák téribe, milyen átlag kéne? Illetve 4,6-hoz milyen felvételi kellene?
2018. jún. 12. 21:04
 4/22 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, h összesen 5db 4esem van, amibol egy hittan és egy tesi. Ezt nem nézik meg hogy miből van 4esem?
2018. jún. 12. 21:14
 5/22 A kérdező kommentje:

*6db

És nem evangélikus vagyok, hanem katolikus. Gondolom igy nem kaphatom meg a szobelin a hittanra adható max. pontot, igaz?

2018. jún. 12. 21:21
 6/22 bbmarta ***** válasza:
100%
De megkaphatod, nem a felekezet számít, hanem az, hogy magáról a Gyülekezetedről mit tudsz mondani, milyen alkalmakon, közösségekben veszel részt. Az én fiam reformátusként nagyon magas pontot kapott, szóval nem az számít,hogy evangélikus vagy-e? Egyébként a felvételi előkészítőjükre nagyon érdemes járni és érdemes a felvételit is ott megírni. Ilyen előzmények után a szóbelin már megismernek, ami már lelkileg is nagyon jól jön! Nagyon jó suli, pici, de otthonos, családias. Ha ez számít az én fiam tavaly 80 pontot írt, 40 matekot és 40 magyart. 48 pontot vitt, 4.8-as átlagai voltak. Jó tanács: ha nem utálod nagyon a biológiát-kémiát, akkor jelöld be azt is, mert ott is magasabb kicsit a matek óraszám és faktot már 11. osztálytól fel tudsz majd venni, ráadásul szakkörök is vannak, mindenféle már 9. osztálytól. Szóval nagyobb az esély, ha 2 tagozatot jelölsz, mert látszik a szándék, hogy nagyon oda szeretnél bejutni. Nálunk a biosz-kémia volt a preferált, de bejutott volna matekra is a fiam (mindkettőt megjelöltük).
2018. jún. 13. 22:34
 7/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ, sajnos én biologiabol nagyon rossz vagyok, idén is a 4esért küzdöttem. Tehat nekem az kilove. Esetleg a szent imrerol tudsz valamit?
2018. jún. 13. 22:45
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia, első vagyok. Jaj dehogy számít a tesi, csak azok számítanak bele az átlagba, amiket a tájékoztatóban megjelölnek. Akkor nem rossz a helyzet, ha csak ilyenekből van 4esed. :)

80 pont a minimum szerintem , de azért 4,8 és 80 ponttal matekra bejutni, az elég kivételes év lehetett. 4,9 és 80-nal ismerős tavaly nem jutott be egyébként, katolikusként. (Szóbelin biztos nem kapott olyan sokat, mint a másik válaszoló.)

Én úgy tudom, hogy az evangélikusok igenis kapnak elég sok plusz pontot a szóbelin, de azért sok nem evangélikus tanuló van, tehát nem reménytelen, de nem is könnyű bekerülni.

A Szent Imréről nagyon eltérő véleményeket hallottam, van, aki szerint nagyon kemény, van aki szerint meg cseppet sem. A Deák téri viszont nagyon erős, ez biztos.

2018. jún. 13. 23:49
 9/22 A kérdező kommentje:
A vihető pontokból nekem idén a 25bol 24van. Ha jövőre is ilyen mesz a bizonyítványom akkor 50/48 pontom lenne.
2018. jún. 14. 07:39
 10/22 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézd meg, hogy az általuk kért tantárgyakból hány pontod lenne, az egyes tagozatokon nem ugyanúgy számolnak. Az írásbelit is súlyozzák.

2018. jún. 14. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!