Valami ötlet? Tudnátok segíteni ebben?
Sziasztok!
Hogy érdemes leküzdeni a félelmet a szóbeli érettségin?
esetleg valami tanácsotok van,hogy ne féljek esetleg
vagy valami apró dolgok amik esetleg hasznomra válhatnak?:D
Előre is köszi
Nyilván a "ne izgulj" nem egy kiváltképp hasznos tanács, de ennél amúgy sokkal többet tényleg nem tehetsz. Ami biztos, hogy a legtöbb embernek elég jól sikerül, nekem is sokkal jobban sikerültek, mint amire számítottam a felkészültségem alapján (irodalomból kihúztam a szabadon választott kortárs tételt, és azt sem tudtam hirtelen, hogy arra mit beszéltünk meg, hogy melyiket mondjuk el...).
A stressz sokat ki tud venni, így érdemes előtte valahogy azzal nyugtatnod magadat, hogy másra gondolsz (jövőbeli tervek, milyen lesz az egyetemen/akárhol, miket fogsz tanulni, mit fogsz azután csinálni, stb), amikor meg dolgozod ki a tételed, arra koncentrálj. Magyarból elég sokat lehet mellébeszélni, töriből hatalmas segítség az atlasz és a forrás, ha van egy kis sütnivalód, ebből a kettőből egy 3-4-est össze lehet szedni akkor is, ha bele sem néztél a tételbe.
Sok sikert! :D
Bárcsak mindenki ilyen normállisan válaszolgatna ezen az oldalon!!
Nagyon szépen köszönöm!
Hát először is érdemes lenne helyesen írnod megtanulni. Másrészt a fogalmazásod is javíthatnád.
A szóbeli megnyílvánulás alapjában követeli meg ezeket.
Másrészt a szóbeli vizsgán határozottnak kell lenni, amely csak felkészüléssel garantálható.
Bár egy szóbeli érettségi nem nagy szám, manapság mindenkit (aki nem mond nagy butaságot) átengednek.
Először én is féltem az elején de a végére már nem érdekeltek a tanárok hogy ott vannak,csak mondtam és mondtam volna ha tudtam volna :-D
Semmi értelme idegeskedni úgy is sikerülni fog csak még olvasd átt a tételeket egyszer legalább, minek idegeskedni már most tudom hogy sikerült, gratulálok :-)
Ez is csak egy olyan nap mintha suliba mennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!