Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek ésszerű a döntésem?

Szerintetek ésszerű a döntésem?

Figyelt kérdés
Elég sok volt a tanulni valóm és a maradék kis egyedül töltött időmet inkább lazítással, játékokkal és ilyesmikkel töltöttem. Most haza jöttem és tájékoztattak hogy az ottani tanulmányom konkrétan semmit nem számít és itthon mindenből különbözeti vizsgát kell tennem ha volt ilyen tantárgyam, ha nem. Most itt vagyok több mint 6 tantárggyal és a legtöbb tanár azt várja hogy egy-két héten belül levizsgázzak mind a 6+ tantárgy egész éves anyagából. Én eldöntöttem hogy inkább járnám újra a 3. osztályt. Mi a véleményetek, szerintetek jól döntöttem, nem érzem úgy hogy akár a siker közelében lehettem volna.Szüleim azt mondták az enyém a döntés ,de rápróbálnak beszélni hogy csináljam meg a vizsgákat, annak ellenére hogy tudják hogy valamennyi tantárgyból 30+ tétel van és van egy nyelvi órám amiből sosem voltam jó, nem használtam egyáltalán egy egész évig és most egy éves anyagot kell belőle pótolnom.

2018. jún. 3. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazából szerintem hogyha nincs semmi dolgod, megpróbálhatod, maximum nem sikerül. Veszíteni valód nincsen, hiszen jövőre akkor úgyis ezt kell tanulnod, és legalább ennyivel előrébb leszel, könnyebb lesz a dolgozatokra felkészülni, hisz csak ismételni kell. Nem hiszem, hogy túl szigorúak lesznek veled, én próbálnék minden tételből egy kicsit megtanulni, legalább egy hármas szintjéig.

Azonban ha egyáltalán nem bízol magadban, akkor ismételj évet. Gondolom nincs még ismerettségi köröd, teljesen mindegy, hogy melyik osztályba kerülsz, és egy év még nem a világvége.

2018. jún. 3. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Melyik országban és mit tanultál előtte amiből most különbözetit kelk tenned?

Egyébként veszítenivalód nincs, próbáld meg a vizsgákat és lehet megúszod azt az extra 1 évet.

2018. jún. 3. 14:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Amerikába mentem ki tanulni, és most vizsgát kéne tennem minden tantárgyból amit itthon tanultam volna ha itt maradok. (rajz,olasz,nyelvtan,irodalom,angol,biológia,fizika,matek,etika,történelem,média)
2018. jún. 3. 15:11
 4/6 A kérdező kommentje:
És mint a kérdésben is írtam ezeknek a nagy többségét talán egy kivételével mind a jövőhéten és az azt követő héten kellene megcsinálnom.
2018. jún. 3. 15:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát ez a magyar oktatás... Nem értettem ezt sosem. Én Angliában tanulok, és ha únravizsgáztatnak mindenből akkor leshetnek mert haza se megyek többet. Bár én BSc-ig megyek, remélem azzal nem kavarnak.
2018. jún. 3. 15:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Beszélj a tanárokkal, hogy a lehetetlent kérik. Miért nem lehet ezt augusztusban csinálni? Nyilván nem fogsz ennyi tárgyból egy hét alatt felkészülni.
2018. jún. 3. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!