Mit éreznél és mit tennél ha csak egy kurzus hiányozna a diplomádhoz, de a tanárnál elvágtad magad és a sokadik próbálkozásra se ad kettest?
Kedves Sorstársam! Pont ugyanebben a cipőben járok. Érdeklőpdve várom a válaszokat én is, mert már azon is gondolkodtam, hogy leadom ezt a szakot. Más ember nem tud levizsgáztatni, mert egyedül az ő szakterülete. Az anyagot tudom, értem, de a tanár megmondta nekem, hogy akár szó szerint is felmondhatom neki a szakirodalmat, akkor sem fog átengedni. Ezen az egy kurzuson múlik a diplomám. Másnak feleennyi tudásra is ötöst adott...
Azt hiszem, most ősszel, hetedévesen újra, utoljára megpróbálom, ha most is azt mondja, hogy "a tudásom nem elegendő", akkor egyszerűen leadom a szkomat, és elkönyvelem magamban, hogy hat évet kidobtam az életemből egy szemétláda ember miatt.
Sorstársam! :)
Gondolkodtam én is az átjelentkezésen, de hetedéven már nem fogok átjelentkezni sehová, nem is fogadnák el máshol a kurzusaimat. Én még nem vagyok bolognás, nálunk elég nehéz átmenni. Ahová lehetne, ott igen szigorúan veszik a dolgokat, és én úgy gondolom, hogy ha már tényleg csak egy kurzus választ el a diplomától, akkor nem fogom másodévtől végigjárni megint az egészet. Sajnos a mi tanszékünkön olyan tárgyakat oktatnak, amiket az országban sehol máshol nem, illetve nem oktatják azt, amit máshol igen... Így nehéz egyről a kettőre jutni. Bár másodéven lettem volna okos! Akkor még menthetőnek tűnt az egész.
"Lehet kérni bizottsági vizsgáztatást, pont ilyen esetekre van."
Szerinted nem kértem? Töviről hegyire ismerem az egész TVSZ-t, mivel egy ideig demonstrátorkodtam. A probléma az, hogy ha egész Magyarországon senki más nem foglalkozik a témával, akkor vizsgáztatni sem fog téged más. Kerek perec megmondták a tanszéken is: hiába kérnék bizottságot, annak az elnöke az a tanár lenne, aki utál, mellé meg beraknának két PhD-hallgatót, akiknek a neve kuss a tanszéken.
Mivel lehet megutáltatni magad? Én pl. azzal tettem, hogy elsőben volt egy órám, amit két tanár tartott, a félév egyik felét az egyik, a másik felét a másik. Félév végén a vizsgán az egyik tanár ötöst adott, a másik (aki utál) egyest. A jegyet a pikkelős tanár írta be, aki meghúzott, kijelentette, hogy őt nem érdekli, hogy a másik tanár ugyanebből a tárgyból ötöst adott, szerinte a tudásom egy nagy nulla. Én megkérdeztem, hogy hogy lehet nulla a tudásom, mikor ezen a tárgyon kívül mindenből ötöst szereztem, illetve a másik szakomon ugyanez a tárgy is ötös lett. Akkor rám nézett a tanár, és azt mondta, hogy egyelőre ő a docens, én meg a hallgató, úgyhogy ne merjem megkérdőjelezni azt, hogy az ötös és az egyes átlaga egyes. Hát, így lehet megutáltatni magad egy tanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!