Miért kell az érettségire női egyenruha?
miért nem elég "csak" simán kiöltözni elegánsba ahogy minden normális országban és miért kell ehelyett olyan iskolás szabványruhát venni (miközben elvileg szinte sehol nem kötelező az egyenruha), amit csak érettségi alkalmával lehet felvenni?
nem fölösleges kiadás/költség?
2013ban érettségiztem, lányoknak matrózblúzt kellett felvenni (szóbeli és írásbeli is). A fiúk sima öltöny nyakkendő.
Ki lehet bírni szerintem
Nem tudom előző válaszoló milyen iskolába járhatott, ahol elballaghatott melegítőbe és fehér pólóba. Nálunk a bejárati ajtóból fordítottak vissza, ha nem volt megfelelő az öltözet.
Nálunk 4 évig minden ünnepségre matzórblúz kellett, azt megvettük egyszer 9-ben, és jónapot. Érettségire amúgy be lehet menni sima fehér ing/blúz és fekete szoknya/nadrág.
Szóbeliken tuti hazaküldenek átöltözni, ha úgy mész be mint az előző válaszoló. Ballagáson meg nem is értem komolyan. Mindenki szépen kiöltözve, te meg beállítasz oda melegítőben?
#4: Nem abba ballagtam, ahhoz béreltünk öltönyt. Érettségiről volt szó.
Hogy hazaküldenek az kissé túlzás. Nálunk egy valakitől kérdezte meg a vizsgaelnök még szóbeli előtt hogy miért nincs kiöltözve (de nem mondta neki, hogy most húzzon haza átöltözni), ő meg annyit mondott rá hogy nincsenek elegánsabb ruhái. (Mondjuk ő munkásgatyába jött, szóval arra nem csodálom hogy rákérdezett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!