Egyik barátom lányát nem vették fel középiskolába. Mi lesz vele?
Milyen gyűjtő iskola?
Hát ha az arrogáns stílusát leadja ott is a felvételi beszélgetésen nem hiszem hogy felveszik. Mondom 53 ponttal vettek már fel biológia tagozatra gimibe egy srácot. Ugyanannyival nem hiszem hogy ne vennék fel sehova a kislányt. Lepontozták a szóbelit, mert elfogadhatatlan stílusa volt. Mit gondolsz?
Ez nem igaz, hogy 3-at lehet maximum megjelölni, volt olyan osztálytársam, aki 10 sulit is beírt.
Egyébként a szóbeli tényleg nagyon befolyásolhatja a felvételit, lehet ha a gyenge felvételijével nem nagyképű, hanem inkább az sugárzik belőle, hogy szorgalmas, máshogy áll hozzá az iskola.
16 éves koráig tankötelezett, ezért a városban ki kell jelölni egy "gyűjtő" iskolát, ahová azokat is felveszik, akik máshová nem jutottak be.
Én anno 4.85-ös átlaggal, és egy jól elrontott, 54 pontos felvételivel mentem top gimibe (országos top 100-ban benne van), éppen befértem. Most 4.7-es átlaggal végeztem, két nap múlva érettségi, szóval nem kell leszólni senkinek a kislányt. Bár ha tényleg renitens volt a stílusa, tanulhatna belőle... simán lehet, hogy az húzta le. Nem véletlenül szokták javasolni, hogy előre olyanokat kell jelölni, ahova nagyon szeretne menni az illető, de a végére kell olyat is, ahova meg tuti felveszik, hogy ne legyen ilyen probléma.
Akiket nem vettek fel, valóban indíthatnak a középiskola ellen jogorvoslati eljárást, amennyiben nem értenek egyet a felvételi döntéssel. Akkor sincs minden veszve, ha a jelentkező elfogadja a középiskola döntését, mert például az alacsony pontszáma miatt indokolt, hogy nem vették fel. Ilyenkor részt lehet venni a néhány suli által indított rendkívüli felvételi eljáráson. Ezt azon iskolák indítják, ahol a helyek legalább tíz százaléka üresen maradt.
Az tényleg butaság, hogy max 3-at lehet jelölni, és anno 6!! helyet jelöltem. Felsőoktatási felvételinél van az, hogy az első 3 után minden további 2000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!