Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt valaki, akit nem...

Van itt valaki, akit nem vettek fel egyetlen középiskolába sem? Milyen iskolába került? Mi fog történni, ha engem sem vesznek fel egyetlen középiskolába se?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdeztem ezeket, mert elsuttyóskodtam az iskolát. A központi felvételin magyarból 40 pontom lett, a jegyekből szerezhető 50 pontból 41 pontom lett. A matek viszont szörnyű..

Eddig sorra elutasítottak az iskolákból. Az utolsó olyan suli amibe 80-90% hogy felvesznek. Viszont nagyon félek, hogy mi történik ha mégsem vesznek fel oda sem. Nem szeretnék 5-ös fizikával, biológiával, kémiával,angollal, történelemmel, nyelvtannal és irodalommal rossz szakmunkásképző suliba keveredni. Nagyon félek.

U.i.: Egy 14 éves lány.

2018. márc. 2. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vesznek fel sehova sem, akkor a jegyző kijelöl egy körzetes sulit: "gyűjtőt":( Onnan úgy tudsz "szabadulni", ha jók az eredményeid és átvesznek valahova. Pl. ha már eleve úgy készülsz, hogy mondjuk gimibe akarsz menni, akkor külön készülsz azokból a közismereti tárgyakból, nyelvekből, amit alacsonyabb óraszámban tanulsz (vagy egyáltalán nem), hogy le tudd tenni az osztályozó vizsgát. Nem egyszerű, de nem lehetetlen. Azért remélem, nem lesz rá szükséged!
2018. márc. 2. 08:34
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

A jelentkezési stratégiádat szúrtad el. Rengeteg középiskolát meg lehetett jelölni. Te valószínűleg az elitgimiket jelölted be ahová az eredményeid kevésnek bizonyultak. Meg kellett volna jelölnöd egy két középkategóriás gimit is.

Ha nem vesznek fel akkor tényleg csak olyan sulikba tudsz bekerülni ahol van pótfelvételi (ezek jellemzően nem a legerősebb iskolák), vagy mehetsz a jegyző által kijelölt helyi gyűjtőbe.

2018. márc. 2. 13:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az oktatási hivatal honlapján meg fog jelenni hogy maradtak üres férőhelyek. Ezt megnézitek és a szüleiddel együtt sietve bementek abba a suliba ahol van még hely- és viszonylag el tudod képzelni magadnak-ott beszéltek az igazgatóval.Ahol maradt hely ott pótfelvételi eljárást kell meghirdetni az iskolának.Tavaly pl.maradt hely a VIK középiskola gimnáziumi osztályában is hely úgyhogy azért ne rögtön egy szakmunkásképző osztályában gondolkozz. AMI FONTOS: Ezt már nektek kell intézni önállóan mert az általános iskola nem foglalkozik ezzel a résszel!!
2018. márc. 2. 13:12
 4/12 timiandi ***** válasza:
100%
Mi számít szörnyű mateknak? Szerintem, ha 10 pont felett van, tehát 50 az írásbelid és a vitt 41. Az 91 pont, szerintem vannak iskolák, ahova felvesznek így is.
2018. márc. 2. 13:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, tudom, hogy a stratégiámat rontottam el. De miután megtudtuk az eredményünket, akkor már csak 1 hét volt hátra. Annyi idő alatt nem hinnem, hogy találtunk volna olyan iskolát, ahol én is szívesen tanulnék.
2018. márc. 2. 16:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az eredmények ismeretében egy hét alatt bőven találhattál volna egy középkategóriás gimit. Nem Téged akarlak megbántani de szerintem nagyok az elvárásaid az eredményeidhez képest.

Reménykedhetsz a pótfelvételiben. A helyi gyűjtőt nem ajánlom. Esetleg gondolkodhatsz még alapítványi iskolákban is. (ennek anyagi vonzata van). Esetleg a

neked tetsző iskolában keress magadnak protekciót. Gyengébb 6 illetve 8 évfolyamos gimikbe is megpróbálhatsz átjelentkezni.

Most nem az a kérdés, hogy te melyik iskolában tanulnál szívesen hanem az, hogy hová vesznek fel egyáltalán.

2018. márc. 2. 16:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"Annyi idő alatt nem hinnem, hogy találtunk volna olyan iskolát, ahol én is szívesen tanulnék" - egy hét rengeteg! Különben ha nem lett volna sok, akkor is ennyi időd volt és kész. nagy felelőtlenség volt nem foglalkozni ezzel! Most már csak rosszabbul járhatsz!
2018. márc. 2. 18:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van ahogy írták, áprilisban kiteszik az üres helyeket, végignézed, egész jó gimikben szokott marsdni hely, és nem hogy egy heted nem lesz rá, de kb egy estéd éesz, hogy kiírd hol maradt hely és villámgyorsan másnap elmész anyukáddal az igazgatókkal beszélni és helyet keresni, különben lecsap rá más és mehetsz a jegyző által kijelölt gyűjtőbe. Talán jobb lett volna az egy héten gondolkozni és beírni pót sulikat de most már mindegy.
2018. márc. 3. 07:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szokott budapesti gimnáziumokban is ures hely maradni??
2018. márc. 5. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg olyan lehetőséged van március 21-22-ig (a határidőt tudd meg pontosan!), hogy az általad megjelölt iskolákban keresel gyengébb szakot: "új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt"

Érdemes bemenni és megkérdezni, hogy hová férnél be.

2018. márc. 13. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!