Szentendrei Ferences gimnázium vélemény?
Én nem értek egyet az előttem szólóval, ami a szigort illeti. Az elmúlt években egyre lazábbak lettek a dolgok, ma már csak halvány árnyéka az öt évvel ezelőtti Ferencesnek. Én egyáltalán nem tapasztalok olyan hatalmas szigort.
A közösség szerintem kellemes, bár ez nagyban függ attól is milyen osztályt fogsz ki. Az iskola hangulata nagyon családias, nyugodt, barátságos, a legtöbb tanár is kedves (persze, mint mindenhol itt is van kivétel).
Előny, ha vallásos vagy, mert erre még mindig hangsúlyt fektet az iskola és te is jobban érezheted magad, ha elfogadod és vallod a nézeteiket. (Ha nem vagy hívő, akkor is szükséges egy minimális tolerancia e tekintetben.)
Az oktatás tekintetében nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani. Ottlétem során három igazgatónk volt és ez nem kicsit viselte meg az iskolát. A tanári kar nagy része lecserélődött néhány igazán kiváló tanárral együtt.
(Ha kíváncsi valaki az oktatásra részletesebben szívesen leírom privátban.)
Alapjába véve most egy közepes szintű iskolának mondanám, végzősként egyáltalán nem vagyok megelégedve az utolsó évi felkészítésünkkel.
Nem egy rossz iskola, de az utóbbi évek során egyre lejjebb csúszott.
(Egy végzős diák)
Közösség általában nagyon jó bár ez osztályonként változhat.
Az oktatás színvonala hanyatlásnak indult az elmúlt években. Teljesen kicserélődött a tanárikar többször is, amiből a legtöbbször csak hátrányunk származott.
Bár vannak hitetlen jó tanárok, nekem szerencsére több fantasztikus tanárom is volt, de nyilván az szerencse hogy ki milyen tanárt kap.
Például az angol tanáromnak köszönhetően lett egy felsőfokú nyelvizsgám. (Nem jártam semmilyen külön tanárhoz).
De van olyan rossz angol tanár, akinek a diákja alapfokú nyelvizsgát is alig tud letenni 12. végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!