Szerintetek milyen egyetemen érdemes továbbtanulni az alábbi érdeklődéssel?
Most leszek 10. osztályos egy viszonylag erős gimnáziumban 4-es átlaggal. Nem vagyok nyelvszakon, de már megvan a nyelvvizsga szóbeli része (általános szakon vagyok). Tudom, hogy még van időm az érettségiig, de jobb ha már most körvonalazódnak bennem a dolgok. Abszolút humán beállítottságú vagyok a töri, az angol és az irodalom az ami érdekel valamint kifejezetten jó kommunikációs képességekkel rendelkezem. Szerintem valami a bölcsész- vagy társadalomtudományi karon lenne megfelelő számomra, akkor is ha ezekkel kapcsolatban él egy bizonyos büfészakos sztereotípia, ugyanis én úgy gondolom hogyha valamiben a legjobb vagy úgyis el tudsz majd vele helyezkedni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Igen! Az a lényeg, hogy ha igazán érdekel, szereted, a legjobb vagy benne, akkor fogsz tudni kezdeni vele valamit!
A leírtak alapján angol-kommunikáció szak, angol-történelem vagy hasonlók jöhetnek számításba. ELTE, PÁZMÁNY stb.
tanulni mindig érdemes. A bölcsészszak is nagyon értékes hiszen ad egy általános műveltséget, nézőpontot, gondolkodást. Lehet,hogy most sokan csak addig látnak, hogy most mi éri meg szerintük, mivel lehet jól keresni,de igazán csak 3 dolog fontos.
1. csak olyan pályát érdemes választani ami igazán érdekel, amit tényleg szeretsz
2. olyan skill-t ,kompetenciát, műveltséget szerezni amire lehet építeni folyamatosan tudni megújulni
3. érteni azt, hogy a világ folyamatosan változik, egyre gyorsabban és olyan foglalkozásokhoz kell majd tudni adaptálódni,amelyek még nem is léteznek...
szerintem ami a legfontosabb ehhez az angol, a szövegértés, a matematika és az alapvető informatika
Humánnal is egész jó szakokat lehet választani. Persze az is fontos, hogy mit szeretnél vele kezdeni. Kutatni szeretnél? Vagy egy olyan képzésben részesülni, ami után hamar munkát találsz?
Manapság a Service Deskek nagyon keresik a nyelveken jól beszélőket. Én jelenleg egy IT Help Desken dolgozok ( egész jó munka, német ügyfeleknek kell segíteni például nyomtatót telepíteni a gépükre távvezérléssel stb. ), itt nekem diákként nekem kiemelt fizetés jár. Illetve a jog is a humán beállítottságúaknak jó választás. Én is jogot tanulok, illetve mellette egy hindu teológia szakot végzek, ami szinte olyan mint egy indológia BA az ELTE-n, mert szanszkritot tanulunk, történelmet, igaz több filozófiát, ami nagyon érdekes ( nem vagyok hívő, egyáltalán ). Ennek nem hiszem, hogy hasznát veszem kifejezetten, csupán több dolgot fogok ismerni, illetve a szanszkrit nagyon szép nyelv, meg nehéz is.. :D De remélem sikerül kiválasztani azt ami tetszik neked :) Járj sokat nyíltnapra szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!