A Jaschik Álmos Művészeti szakgimnáziumba érdemes továbbtanulni? Vélemények?
NEEEEEE, menekülj onnan! Az az iskola négy évemet keserítette meg. Általános iskolában imádtam csak úgy magamtól Photoshoppolgatni, képeket szerkeszteni, az az iskola megutáltatta velem. Rajzilag pedig többet fejlődtem visszafele, mint előre. Az érettségi után elmenekültem onnan, pedig még lett volna egy évem hátra, de már idegileg össze voltam roppanva és nem bírtam volna még egy évet elviselni ott.
Sajnos viszont azt kell, hogy mondjam, hogy még ez az iskola sem a legalja. Óriási taps annak a néhány kivételes középiskolának, de sajnos felsorolni egyet se tudnék, a legtöbb ugyanolyan vagy még rosszabb, mint a Jaschik. Úgyhogy végül is mindegy, hogy hova mész, mert majdnem mindenhol életed legborzalmasabb négy éve fog rád várni. (Ne haragudj, hogy elkedvetlenítelek. Ha szerencséd van, akkor legalább olyan osztályod lesz, akivel el lehet ütni (lógni) négy évet, ami mondjuk a Jaschikban szerencsére meg szokott lenni (nem mindig, de általában igen).)
Egyébként ahogy én láttam, középiskolában inkább azt nézik, hogy milyen tanulmányrajzaid vannak, a Jaschik ezen felül kifejezetten jegy orientált. Én nem voltam/vagyok olyan hű de tehetséges rajzos, főleg a volt osztálytársaimhoz képest, de mivel egész általánosban kitűnő voltam mindig, a legtöbb pont számot elért tanuló lettem a felvételi eredmény listáján. A felvételin grafitceruzás hokedlit (nem nokedli) és két csendéletet kellett rajzolni (színes és fekete-fehér). Ez jó régen volt, és nem tudom mennyiben változott, de szerintem valami ilyesmi továbbra is a dolog. Rajzokból meg szerintem egy 10-15 elég, bár ez is elég sok mindentől függ. Az a lényeg, hogy a legjobb oldaladat mutasd, és ha azt 5 rajzban tudod kifejezni, akkor ötöt vigyél, ha 20-ban, akkor vigyél 20-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!