Belehetne vezetni ilyen oktatási rendszert Magyarországon?
Ha lesz gyerekem ilyen körülmények között szeretném, hogy legyen. Nem szeretném állami oktatásba beíratni.
Emiatt kéne ezt a rohadt kormányt leváltani és elszámoltatni. Hihetetlen, hogy 2018 van és még mindig a 19. századi porosz módszernél tartunk.
Az 1. szerintem nem lehetne itt lehetséges, meg amúgy is azért itt nem olyan rossz a helyzet. Az étkezés szerintem a szülők dolga, a felszerelés drágább részét, a könyveket itt is ingyen kapják már.
A 2.-kal nem teljesen értek egyet. Ha a gyerek maga találja ki, hogy ő most egyenleteket old vagy helyette varrogat, akkor biztos a másodikat választja... ergó nem tanul. A korrepetáló különóráknak lenne viszont értelme.
A 3. jó ötlet, és igazából ingyen is lenne.
A 4. és 5. fura, egy gyereknek meg kell tanulnia normálisan viselkedni.
6.: A lecke mennyiségét picit tényleg csökkenthetnék, de erre is szükség van, hogy megtanuljanak egyedül dolgozni + gyakorlás.
7: nálunk is csak érettségi kötelező, dolgozat meg muszáj, egyébként senki sem tanulna
8: sztem hülyeség, így a dolgok nem logikusan követik egymást
9. nálunk is ennyi szünet, több nem is kellene, megnöveli a suliban töltött időt
10. nem lehet a "menőséget" mérni egy főiskolára való jelentkezésnél... a magyar átlagfizuhoz képest nem keresnek olyan rosszul a tanárok ahhoz képest, hogy kb heti 25 órát tanítanak (+ otthon dogajavítás néhány tantárgynál), és van egy csomo szünet
11. ezen mondjuk lehetne javítani...
12. általánosnál többé-kevésbé igaz ez, középiskolánál pedig jó sztem hogy lehet válogatni
13. a menza tényleg rossz itt
14. fura...
17 éves diák
Ilyen oktatási rendszert nem lehetne bevezetni.
Teljesen szervezetlen és szinvonaltalan is nyílván.
Alapjában véve jó a porosz rendszerű oktatás, a baj az hogy manapság már teljesen el van puhányodva.
A kormányt meg nem értem, miért hozod ezzel összhangba.
Tény, hogy a jelenlegi oktatási rendszer teljes reformra szorul, de általában nem szokott egyetértés lenni...
"Teljesen szervezetlen és szinvonaltalan is nyílván."
Megsugom: megis ok vannak elen.
Hiaba szavaztok le, attol meg teny marad :D
Ti nagy porosz huszarok
"Aki írta, hogy tovább kéne szigorítani ezt a rendszert én legszívesebben kitoloncoltatnám ebből az országból,"
El lehet húzni a finnekhez, ha valami nem tetszik.
Nem értem mi tart vissza, ha annyira odavágysz. Nyitva a kapu...
"mert ilyen kádárista hulladékok rombolják a társdalom morálját."
A magadfajták rombolják inkább, akik teljesen elbutítanák a népet. Így is kimondott népbutítás folyik ebben az országban már.
Ez is persze mind myugati példára van. Mert amit manapság nyugaton kisz(a)rnak, azt itt megzabálják.
A tudatlanság, a népbutítás, a bűnözés, a munkanélküliség minden mocskosság nyugatról lett behozva, ami a kapitalizmus káros mellékterméke.
" Nem tudom egyeseknek mi a rossz a finn oktatásba és miért zavarja a csőrüket az, hogy jobb sorsuk van ott a gyereküknek, mint itt."
Olyat állítasz, amiről fogalmad nincs. Éltél Finnországban? Jártál egyáltalán te ott?
Nem kell ám minden hiteltelen cikknek, meg áltudományos médiának bedőlni.
Persze ez is a népbutítás eredménye, tudatlan, szűk látókörű embereket könnyű megvezetni és átverni, ami a szinvonaltalan oktatásra vezethető vissza...
"Ezért vagyok konzervatív ellenes és sokkal inkább élnék egy teljes liberális felfogású társadalom között, mint begyöpösödött proli konzervatívok között."
Akkor el lehet menni Finnországba, ahelyett hogy itt pampogsz meg osztod az észt, aztán élj ott ahogy akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!