Ebben a helyzetben felelősségre vonható-e a tanár? 18/L
Hiába állapították meg rólam egy vizsgálat során, hogy diszkalkuliás vagyok, a törvényben foglaltak alapján már nem kaphatok felmentést a matematika érettségi alól, a kései határidő miatt.
Évekig szenvedtem a matematikával, a tanárom pedig újra és újra megállapította, hogy egyszerűen csak lusta vagyok és nem tanulok, nem gyakorolok otthon semmit a dolgozatokra.
Idén ( de ezúttal sem a matektanárom, hanem édesanyám ösztönzésére) elmentem egy diszkalkulia vizsgálatra, ahol fény derült arra, hogy nem a lustaságom volt az oka,hogy annyi éven át szenvedtem a matekkal.
Felmentést nem kapok, mert az erről szóló nyilatkozatot fél évvel az érettségit megelőzően kellett volna benyújtani és kifutottunk az időből.
Mulasztásnak számít-e az, hogy a matektanárom 7 éven keresztül nem küldött el vizsgálatra, amikor nyilvánvaló volt a probléma?
Rendszeresen megalázott az osztály előtt, trehánynak,lustának nevezett társaim és a kollégái előtt is, ami lelkileg sem volt könnyű.
Hiába állok minden másból ötösre, a jövőm a matekérettségi miatt széthullni látszik.
Annyira vonható felelőségre a matektanárod, mint a szüleid. Egyikük sem vitt el időben szakemberhez. Sőt akár Te is felelős vagy mert nem rágtad a szüleid fülét hogy vigyenek el egy vizsgálatra.
Megjegyzem ha mindenkit akinek nem megy a matek elküldenének discalculia vizsgálatra akkor a nevelési tanácsadóba több évre előre kéne időpontot foglalni.
Remélem a felsőoktatásban olyan szakra mész ahol nem lesz matek! Mondjuk ott nem is foglalkoznak a bajoddal.
Egy matektanárnak tanári-főiskolai végzettsége van, semmit nem tanult a mentális rendellenességekről, tehát ezért nem is vonható felelősségre. Meg amennyi közösségoldalakon és tévén függő gyerek van manapság, nem is kell csodálkozni, hogy ezt feltételezte.
Én inkább a "rendszeresen megalázott" című történet miatt problémáznék, ugyanis ilyet egy értelmes tanár nem csinál. Amennyiben nem ismeri fel, akkor is motiválnia kell a diákokat, nem a földbe döngölni.
Szóval a tanár mondta a szüleidnek hogy lusta vagy.
A szüleid látták, hogy te folyamatosan tanulsz és próbálkozol tehát nem vagy lusta.
Mégsem csináltak semmit.
Elég egyértelmű, hogy a szüleid a felelősök.
Húbakker, elolvastam a diszkalkulia cikket a wikipédián:
Hát ez übergáz. Konkrétan életképtelen, Tajgetosz-pozitív vagy :((
Kajak nem tudod leolvasni az óráról, mennyi az idő?! Meg 18 évesen az ujjadon számolsz? :D
Jah amúgy a tanár az tanár, nem pszichiáter...
Szerintem inkabb az erettsegire koncentralj, a masik hibaztatasa elvonja a figyelmedet a lenyegtol.
Sajnalom, hogy nem kapsz felmentest, de akkor muszaj lesz megcsinalnod valahogy. Gyakorolj, meg van idod ra, es bar a tanar bizonyos szempontbol szemet volt, nem lehet felelossegre vonni emiatt.
Tenyleg ne ezen ragodj.
1. A diszkalkuláciát még általános iskolában szokták kiszűrni. Ott vannak erre beéptett folyamatok, szűrések. Ha téged nem szűrtek ki akkor csak nagyon enyhe lehet a probléma.
2. Ha eljutottál eddig bukás nélkül akkor simán megcsinálod az érettségit is.
Miért egy középiskolás tanárnak kellett volna bármit is észrevennie? Ki gondolta, hogy nem szűrték ki amikor ki kell, valahol alsóban. Azt írod 7 éven át...akkor nyolc osztályos gimibe jársz vagy hogy? Ha igen, hogy kerültél be, nem kellett matek felvételit írnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!