Mesélnétek a szolnoki középiskolákról? Melyik a legjobb?
Kedves előttem lévő hozzászóló!
Ez messze nem igaz. Nálunk kémiából aki nem járt külön tanárhoz, esélye sem volt, hogy bekerüljön az orvosira/fogorvosira/állatorvosira (már aki nem fizikából ment) és még így sem sikerült mindenkinek, aki külön eljárt, mert annyira nem adtak alaptudást belőle, pedig én természettudományon voltam. És tanultam rá agyon sokat és folyamatosan! Egy évet leszámítva kitünő voltam és bekerülni is a rangsor elejéről jutottam be. Szóval cáfolnám azt, hogy akiknek magántanár kell, azok nem oda valóak. A biosz egész jó volt, de ott is nagyrészt a TE szorgalmadon múlott, hogy hogyan készülsz fel az érettségire. Nekem hál' Istennek egy szuper magántanárom volt kémiából és nélküle tuti nem kerültem volna be az orvosira, ráadásul nála csak még jobban rájöttem, hogy azért nem értettem sok mindent belőle (csak bemagoltam, amit belehetett), mert soha senki nem magyarázta el, hogy ez miért/hogy van, csak, hogy ez annyi és kész, találd ki. A biosz még csak-csak olyan tantárgy, hogy leülsz és bemagolod, de kémiából számítások vannak, probléma megoldás emelt szintű érettségin és ehhez kell, hogy értsd mi miért van és ezt "néha" a könyvből nem tudod meg, hanem igen is el kell magyaráznia a tanárnak. (Már csak az is cáfolja, hogy a diákok lusták és nem a tanár csinál valamit rosszul, hogy orvosira tőlünk 6 ember került be, ebből 3 fizikából érettségizett, 3 kémiából és ez a 3 ember MIND vett külön órát, de ennek legalább duplája akart orvosira vagy állatorvosira menni. Másrészt, aki külön órára jár, hogy jobban megértse, mit is tanul, az szerintem pont nem lusta, sőt...) Én ebben nem voltam megelégedve a Verseghyvel, DE ugyanakkor minden másból tökéletesen. Szuper tanárunk volt pl. Történelemből, németből, magyarból, matekból stb. Akik szuperül felkészítettek az érettségire és lelkiismeretesen leadták az anyagot. (Persze ehhez nyilván nekünk is lelkiismeretesen tanulni kellett.) Összességében a Verseghyt jó iskolának tartom, de tény, hogy vannak gyengeségei (pl. Kémia, angol), de minden iskolának van.
Nem tudom milyen drogosokról beszélt itt valaki, én Verseghyben végeztem, az osztály harmada (velem együtt) orvosin van, rengetegen lettek mérnökök stb. És én senkit, de tényleg senkit nem ismertem, aki drogozott. Maximum pletykák voltak a gazdagabb krémről, hogy füveznek hétvégén, de azt melyik pénzes nagymenő nem kiabálja szét magáról? (Félreértés ne essék, semmi bajom a gazdagokkal. Az apuci pénzén menőzős ami mindig is zavart)
Egyébként én imádtam oda járni. Nehéz volt, megküzdöttem vele, néha hajnalig tanultam egy-egy héten, de megérte, mert az érettségi egy vicc volt négy év Verseghy után. És az orvosi is sokkal könnyebb jó alapokkal. Ilyen szempontól előny egy erős gimi.
A Varga is nagyon szuper iskola. Pár embert ismertem onnan, az is kemény suli, de nem várnak el annyi tanulást. A nyelvben erősebbek, annyi szent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!