Mesélnétek a szolnoki középiskolákról? Melyik a legjobb?
Jóban vagyok Verseghyből pár emberrel. Egyik lányról egy nem valami előnyös videó is elterjedt, ha érted mire gondolok.
Sok gazdag van és nagy része fűre költi a pénzt.
Egyik ismerősömet szürke kisegérből, aki egy normális lány volt, piássá változtatták, akinek mesélni kell, hogy mi történt péntek/szombat este. Hol van itt a nagy színvonal?
Pár óra ott olyan, hogy simán telózhatnak. Nem fogok pontos osztályt mondani és tantárgyakat sem, de van egy pár ilyen tanóra.
Egyik ismerősöm 55 vagy hány ponttal jutott be oda, azért annyit elérni nem nagy teljesítmény, hogy őszinte legyek. Persze volt olyan is, aki 70 valahány ponttal, nem azt mondom, hogy hlyék járnak oda, de a 70 pontos általánosban kitanulta a belét.
Akiket ismerek azoknak nincs valami nagy átlaguk a jegyeknél, és az egyik tanárnál, ha lány vagy, akkor nagy eséllyel indulsz, csak úgy szólok :D
Szerintem kerüld el messziről, ha nem akarsz egy drogos- piás közösségbe bejutni. Vannak persze, akik onnan orvosok meg ilyenek lettek, de hidd el, többség tényleg olyan, mint ahogy leírtam.
Ennyit tudok a szolnoki sulikról, a Vargáról csak annyit hallottam, hogy nagy riválisa a VFG-nek.
Hát akkor ezek szerint rosszul tudod. Én is a Verseghybe jártam, életemben először mégis a Szigeten találkoztam kábítószerrel utolsó évem után, a suliban semmi nyomát nem láttam... 2 emberről volt ismert hogy füvezgetett az évfolyamomban, ami nem hinném hogy olyan égbekiáltó mennyiség...
Másrészt, igen, van aki kevés ponttal jut be, de az ilyen emberek az első évben lemorzsolódnak, mert nem bírják az elvárásokat. Tőlünk is 5-6 ember távozott az osztályból az első évben.
Ami a piás részt illeti, ezt nem gondolom olyan hatalmas problémának, mint aminek te beállítod. Igen, ott szokás egy kissé aktívabb társasági életet élni, mint sok más középsuli diákjai, de ez egyáltalán nem rossz dolog... Aki nem antiszociális az feltételezhetően szeret bulizni vagy összejönni néhány baráttal, és ez a Verseghy diákjaira hatványozottan jellemző. A közösségi élet szuper, én életem eddigi legjobb döntését hoztam meg mikor a Verseghybe mentem, életre szóló barátságokat kötöttem. Aki úgy fikázza hogy nem tapasztalta meg ezt a közösséget, annak a legjobb lenne, ha inkább meg sem szólalna.
Adom az előttem szóló véleményét.
Jelenleg a Verseghyben tanulok, a természettudományi és a matek szak nagyon erős. És cáfolnám, hogy nem készítenek fel jól az érettségire bioszból és kémiából. Akinek magántanárok kellenek mert nem megy neki azok nem oda valóak, vagy első két évben lusták voltak/nem folyamatosan tanultak. Ha valahol leragadsz akkor véged. Bírni kell a tempót, tanulni kell és kész. A tudáshoz nem elég a tanár, ő hiába próbál neked megtanítani bármit is, ha nem veszed komolyan. Néha tükörbe kell nézni, hogy megtaláljuk a probléma forrását. Tudom saját tapasztalatból, hogy könnyebb kifogásokat keresni, hogy nem jó a tanár meg hogy túl sok az anyag ahelyett hogy bevallanánk magunknak hogy igen én vagyok a lusta meg igen nem tanulok. De ezekből kell kitörni, és ha felismered, hogy csak te tehetsz a jobb eredményért, akkor máris okosabb és bölcsebb lettél, és már egy lépéssel közelebb lettél a sikerhez. Nincs több hozzáfűzni valóm. Mindenki vonja le magának a következtezéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!