Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felvehetnek ezekbe a Gimnázium...

Felvehetnek ezekbe a Gimnáziumokba? Többi lent:

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most vagyok 8. Osztályos és megjelöltem 2 olyan iskolát ami szóba jöhet. (Plusz még végső esetre egyet,ahova felvettek)

Az egyik a Kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium. Ott az általános tantervű osztályt jelöltem meg és 61. Vagyok az ideiglenes rangsorban. Ide szeretnék menni. Szerintetek mennyi esélyem van? (Össz 32 embert vesznek fel)

A másik a Corvin Mátyás Gimnázium. Itt az angolos osztályt jelöltem 189. Helyen vagyok.

(Itt volt rá példa hogy 300. Helyről is vettek fel embereket)

Én legfőképp a Zrínyit céloznám meg. Szerintetek így milyen esélyeim vannak?

(Amúgy a felvételim 66 pontos lett,ami nem olyan jó,és félévkor 3 négyes osztályzatom volt a többi pedig ötös,Corvinba azthiszem max. pontos szóbelim volt.)

Köszönöm a segítséget!

2018. márc. 15. 19:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nyek-re nem szeretnék mert nyáron már ha minden jól megy lesz középfokúm angolból.

A Corvin azért nem tetszik,mert szerintem az egész hangulat olyan semmilyen. Az egyik legjobb barátom oda jár ( végzős ) és megbánta hogy oda ment. Azt tanácsolta,hogy nekem csak tartalék legyen a Corvin. De az a baj hogy 3 suliból kb ez a legjobb, tanár ügyileg. De a Zrínyi meg nagyon tetszik nem tudom miért,de úgy érzem,hogy odavaló vagyok.

2018. márc. 17. 08:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát pedig a Zrínyi az egyik leggyengébb gimi Budapesten. De ha voltál nyílt napon és tetszett, hát menj oda. Hiába mondjuk, hogy menj a Corvinba ha nem tetszik.
2018. márc. 17. 09:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a barátod jól tanácsolta, hogy ne menj a Corvinba, de biztos, hogy nem úgy értette, hogy menj egy még színvonaltalanabba. Ilyen felvételivel meg átlaggal meg kellett volna próbálni a Leöveyt,Kölcseyt, Vörösmartyt és még sorolhatnám.
2018. márc. 17. 09:26
 14/18 anonim válasza:

Én a Zrínyi NYEKen 130. vagyok és az általánoson 152.

4,7es átlagom lett,és 51 pontos felvételit írtam,ami tudom elég kevés..de ha te a 61. vagy 66 ponttal,akkor mennyit írhattak azok akiket felvettnek nyilvánítanak?

Amúgy a Corvinról nem tudok sok jót elmondani,több ismerősöm is jár oda,és utálják.

Állítólag van valami az igazgatóval,ki tudja..

Novemberben voltam ott nyíltnapon,hát nem tudom,nekem nagyon nem tetszett maga a suli és a hangulata sem,eléggé bezárt érzést keltettek a folyosók és ettől nagyon nyomott tud szerintem lenni az ember,de persze ízlések és pofonok.

A Zrínyinek sokan dícsérik a közösségét,ami hallottak alapján tényleg jó.

Én a helyedben inkább mennék egy gyengébb gimibe ahol jó a hangulat és jól tudok teljesíteni (ezáltal jobbak lesznek a továbbtanulási pontjaim stb.) mint egy erősebb suliba,ahol nehezebb az elvárás,és nyomott minden.

2018. márc. 17. 13:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát ha a nyek kiesik akkor nem marad csak a közbiztonság,meg az idegennyelvi tagozat a Zríínyiben. Én pont azt hallottam hogy nem jó a közösség ott és az oktatás is a béka feneke alatt van. Nem tudom mi az igaz. Jó lenne egy Zrínyis aki nyilatkozna.
2018. márc. 17. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha ilyen jól megy az angol menj idegenforgalmira.
2018. márc. 17. 13:52
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerintem Zrínyi lesz az első. Pontosan azért amit leírtak előttem,hogy hiába rosszabb a tanítás,ez nem teljesen igaz. + magán tanárokkal bővíthetem a tudásomat. És a Corvin tényleg bezártságot kelt számomra is...
2018. márc. 18. 09:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Menj a Zrínyibe, igy ha rossz lesz csak magad okolhatod. Az az igazság hogy tényleg rossz mindkét suli. Bár az, hogy a Corvin szép épülete egy parkban valakinek bezártságot kelt, a Zrínyi lakótelepi panel épülete meg tetszik, háát...ízlések és pofonok ugye 😁
2018. márc. 18. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!