Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tehetek? Más felsőoktatási...

Mit tehetek? Más felsőoktatási intézménybe akarok járni, mint amit megjelöltem, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

Tehát NEM a sorrendet akarom megváltoztatni, NEM vagyok még hallgató sehol, most érettségizek, és mielőtt még felvennének akárhová is, szeretnék módosítani. Más intézményt, más kart, más szakot. Hogyan lehetséges ez? Vagy csak akkor megoldható, ha már van hallgatói jogviszonyom?

Lehetőleg témában jártas valakik válaszoljanak. Előre kellett volna gondolkodni, tudom, túlképzés van diplomásokból, tudom, Rozi ángyi fia is jogász és most munkanélküli, tudom... A kérdésre koncentráljatok kérlek! Előre is köszönöm...

2010. jún. 9. 22:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sehogy. Nem lehet újat beírni, sorrendet lehet módosítani.

Ha nem vesznek fel sehová,jelentkezhetsz pótfelvételire.

2010. jún. 9. 22:56
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Tehát, nem az a gond, hogy nem vesznek fel sehová. Csont nélkül felvesznek, előrehozottakkal duplázva megvolt a tavalyi ponthatár feletti szám, de ezt hagyjuk...

Máshová akarok járni. Sejtettem, hogy időközben nem lehet már megváltoztatni az intézményeket. Arra lennék kíváncsi,ha felvesznek oda amit most megjelöltem, én beiratkozok, ergo hallgatói jogviszonyom lesz. Mint hallgató, félév teljesítés nélkül, átjelentkezhetek-e máshová?

2010. jún. 9. 23:01
 3/14 anonim ***** válasza:
Hát a másik szak TO-ján kell érdeklődni. De nagy valószínűséggel nem. Újra kell felvételizni következő évben.
2010. jún. 9. 23:06
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

csak akkor vesznek át, ha azonos a szak, és még akkor is valszeg előről kell kezdeni, illetve csak pár tárgyat tudsz elfogadtatni (75% feletti egyezés)

Újat beírni nem lehet. Ha valami teljesen más érdekel akkor bizony újra kell érettségizni, és jövőre újra felvételizni.

2010. jún. 9. 23:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Újra érettségizni? Jók lettek az érettségijeim, a pont megvan. Miért érettségiznék újra?
2010. jún. 9. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:
azért annyira nem újra :DD
2010. jún. 9. 23:25
 7/14 anonim ***** válasza:
igen ezt elírtam :) de az 1 év múlva újra felvételizés akkor is áll
2010. jún. 9. 23:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Így van, újat nem lehet beírni. Én amúgy azt javaslom, hogy ha felvesznek, csináld végig ott az első évet, és vegyél fel olyan tárgyakat, amit az új szakodon be tudsz majd számíttatni. Jövőre felvételizz újra,oda, ahova menni szeretnél. Így nem cseszel el egy egész évet. Nyilván nem fogják az összes kreditedet beszámítani, de valamennyivel akkor is előrébb leszel. Persze ez csak az én véleményem.
2010. jún. 10. 09:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Helyette elcseszi egy egész államilag támogatott évét olyan szakon, ahová nem akar menni. Semmi értelme.
2010. jún. 10. 09:17
 10/14 anonim ***** válasza:
MIért cseszné el az egész évet. Ha olyat tanul, amit beszámítanak neki, semmit nem csesz el. De mindegy, leírtam, hogy ez az én véleményem, természetesen nem kell egyetérteni.
2010. jún. 10. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!