Kilátástalan vagyok?
Kérlek segítsetek !!:(
Pár perc, de nekem elég sok múlik. Az van,hogy 16 éves lettem nemrég (oviban maradtam egy évet ) és 9.es vagyok. De utálom a gimimet. Én tényleg egy központi, társasági, népszerű srác voltam általánosban és nyáron is, de úgy az egész így bumm... A sulitól ki vagyok..meg még összevesztem egy számomra fontos emberrel. De a suli most jelenleg az elsődleges. Sose voltam valami nagy tanulós gyerek, ennek ellenére jó tanuló voltam az eszem miatt. Magyarország top 30. gimijébe mentem. Az átlagom ilyen 4,7 lehetett a 7-8. félévet összevonva. Most ilyen 4,4-4,5 lehet. A VMG-be járok Érden és utálom. Nem csak, hogy nem valami fényes a nyelvoktatás, de az emberekkel nem jövök ki. Nem csak velem van a baj, higgyétek el. Egyszerűen nem passzolok ide. Itt az emberek 95%-a vagy játszik egész nap vagy tanul. De egyébként se szorakoznék velük, mert egyszerűen nem akarok. Teljesen megváltoztam...:/ Szilveszterkor is más suliból valokkal voltam, bárhova megyek, vmgsekkel kizárt, hogy találkoznék. Mindig visszarantanak a suli borzasztó hangulatába. Nem könnyű ilyen stílussal kiszakadni az osztályból de próbálok. Volt mindenféle szavazás is, ott is én lettem a legkedveltebb, leghumorosabb, stb... 33 ember véleménye alapján, szociometriás méréseknél is az osztály közepén voltam..szóval olyan ironikus, hogy pont én akarok menni. NA A LÉNYEG, ELEG A DUMABOL. A budapesti József Attila Gimnáziumot szeretném megpróbálni. Már 5 hónapja tervezem igazából..tudom, tudom én vagyok a szerencsétlen...de a hely hiány végett szeretnék más hasonló sulimat találni. Ahol egy kicsit jobb a közösség, a nyelvoktatás, és persze alább adni sem szeretnék az alap oktatáson sem.. szeretnék vmi JAG kaliberű és közelben lévő iskolát Pesten. Tudtok? LÉGYSZI TIPPEKET, TANÁCSOKAT KÉREK, TI HOL TANULTOK, TANULNÁTOK? Diósdról járok érdre, de így járnek be Kelenföldre, majd onnan metró. Nem olyan vészes mint aminek hangzik. Meg nem is érdekel, csak VEGYENEK FEL:))) HA tudtok még hasonló közelében lévő sulikat, ne tartsatok magatokban! Kösziii 😌
A helyzet az, hogy a sulinak és a tanároknak jelen állás szerint nincs beleszólása abba, hogy személyiségre milyen gyerekeket vegyenek fel egy osztályba, leginkább csak képességek alapján szelektálnak. A jobb képesség pedig nem feltétlenül korrelál az osztály hangulatával / összetartásával stb, tehát zsákbamacska az egész.
Gimibe meg tanulni mész, nem csajozni meg haverkodni, teljesen átlagos dolog és normális, hogy a barátaid nem az osztálytársaid közül kerülnek ki. Egyáltalán nem biztos, hogy más suliban jobban éreznéd magad.
Mindenki az iskolai nyelvoktatást kifogásolja, miközben évszázadok óta tudjuk, hogy az iskola ad némi alapozást, és kész. Akit bármilyen tárgy érdekel, illetve tervei vannak vele, az évszázadok óta szakkörre, magántanárhoz, akármi jár. Rokonom járt a VMG-be, évente cserélődtek a nyelvtanárok éppen, mindegyiknek más koncepciója volt, mindegyik más nyelvkönyvet preferált, 17 évesen megvolt neki az angol felsőfokú, heti egyszeri nyelviskolába járással.
Ha felismerted, hogy jó eszed miatt eddig nem kellett tanulni, akkor már csak azt kell felismerned, hogy ennek az időszaknak hamarosan vége, és vagy te is tanulni fogsz, vagy pedig lecsúszol. Mihelyt eljön az az idő, hogy tanulni kéne, nálad kevésbé brilliáns osztálytársaid már előnybe kerültek veled szemben, mert már kiválasztották és megtanulták alkalmazni a tanulási technikákat, beleszoktak a seggelésbe. Gimnáziumba ma azért jár az ember, hogy tovább tanuljon, az érettségi, mint fogalom, utoljára 1910-ben volt alkalmazható, mikor a fűszeres keresett segédet, aki össze tudja adni a retek és a molyirtó árát. Így aztán gimit csak kiváló eredménnyel érdemes elvégezni. Ahhoz meg tanulni is csak-csak kell.
A témával foglalkozó ismerőseim szerint az egész országban nehéz helyzetben van most a nyelvtanítás, lehet, hogy a JAG-ban is épp átmeneti időszak van, egyik jön, másik megy.
Már csak a látókör tágítása végett. :)
Valts. Szerintem te is tudod, hogy ezt kell tenned, csak meg felsz / bizonytalan vagy stb...Elso lepeskent beszelj a szuleiddel, ha megertoek biztosan megengedik. Masodikkent keress egy masik iskolat, harmadikkent pedig hivd fel a titkarsagot, hogy van-e hely (igen, mar most, mert keves hely szokott lenni a jo sulikban), megoldhato lenne, a tobbi mar jon magatol. Esetleg egy hozzad kozelebbi budapesti sulit is megprobalhatnal. Ezt a nehany honapot kilehet birni, a jovo szeptembert celozd meg szerintem (es akkor talan lesz hely is).
Hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!