Mennyivel nehezebb egy egyetemet kijárni, mint a középiskolát?
Jó képességű vagyok és értelmes, de nagyon nehezen megy a s*ggelés és a tenger sok felesleges dolog bemagolása, emellett borzalmasan dühít is az, hogy olyan dolgokat akarnak velünk megtaníttatni a középiskolában, amikre soha a büdös életben nem lesz szükségem. Emiatt még nehezebben tudom a dolgokat megtanulni. Az irodalom, nyelvtan, történelem, földrajz még érdekel, tehát a felfogható, elképzelhető dolgok meg tudnak fogni, de az olyanokkal hogy fizika/kémia/biokémia egyenesen meg lehetne ölni. Nem is beszélve arról a több száz elpocsékolt óráról, amit "testnevelés"nek hívunk.
Szóval, szerintetek nem lenne jó ötlet egyetemre mennem? Ott is ez van, és óriásiak az elvárások? Ki mit gondol? Tapasztalatok?
Azt kell elfogadni, hogy az élet nem habostorta és mindenért meg kell dolgozni. A diplomáért is keményen, lesznek egyetemen is olyan tárgyaid, amiket utálni fogsz, de ez van. Meg kell csinálni azt is. Máskülönben mehetsz egy gyárba dolgozni 3 műszakban, minimálbérért.
Amúgy én ezért szoktam javasolni azt, amit én is csináltam: érettségi után dolgozz egy évet külföldön, ezalatt világot látsz, nyelveket tanulsz, önállósodsz, és megtapasztalod a munkát. Utána sokkal motiváltabb leszel az egyetemen, mert már tudod, hogy miért tanulsz és hogy miért éri meg.
Vannak olyan felsőoktatási intézmények, ahol szintén kötelező a testnevelés, illetve "szabadon" választható (kötelezően kell teljesíteni x mennyiséget a diplomához) értelmetlen tantárgyak is szoktak lenni sok helyen. Szerencsére ez csak a mintatanterv töredékét teszik ki, így a középiskolához képest messze nem olyan borzalmas.
1 év kihagyást munkával én is javaslom, mellette megtervezheted a karriered és végiggondolhatod, hogy mit is akarsz kezdeni magaddal.
Elmehetsz humán szakokra, de nem nagy rá a kereslet.
Illetve ott kell csak igazán a semmit bemagolni, amikor kiadnak egy jobb esetben 300 rosszabban 500 oldalas könyvet hogy olvasd ki, és ebből lesz vagy 3-5/félév és vizsgázz belőle.
"a több száz elpocsékolt óráról, amit "testnevelés"nek hívunk"
Meg van tiltva, hogy komolyan vedd? Ha a többiek lógnak, te meg pl. futsz, akkor megbuktat a tanár? Vagy mi tart vissza attól, hogy komolyan vedd, hogy valóban a tested nevelésére fordítsd azt az időt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!