Miért nem hívtak be szóbelire a Szinyei Merse Pálba?
Igaz, 41 pontos felvételit írtam, nem az eredeti tudásomat tükrözi de mégis, 4,7 vagyok ebben a félévben és mindig 4,0 felett voltam.
A jegyeimre jó jegyet kapok.
Azért nekem ez egy
csalódás, hogy egy Szinyeibe se hívnak be
.
Biztos a többiek megelőztek pontokban.
3.
Ezt az iskolát 2.-nak jelöltem meg szóval nem egy nagy álom suli volt.
Az első helyen a Budapesti Teleki Blankát jelöltem ahol szóbeliztem magyarból és angolból
A SzMP gimi magasabban jegyzett, mint a Teleki. Az előbbi megteheti, hogy egy bizonyos pont felett hív be csak szóbelizni míg a Telekibe sokkal könnyebb bekerülni mert alacsonyabb a felvételi ponthatár. Nem értem miét csalódás Neked hogy nem hívtak be szóbelire. El kell fogadnod, hogy vannak tőled jobbak/tehetségesebbek és rosszabbak is. Ha mindenki aki gyengén teljesített az írásbelin arra hivatkozna, hogy nem a valós tudásat tükrözi akkor rengeteg embert kéne szóbeliztetnie az elitgimiknek. Megjegyzem tavaly az Eötvös és a Madách gimikbe 72 pont alatt be se hívtak szóbelizni. Idén ha jól tudom akkor emelkedett ez a szám.
A központi írásbelid gyengén sikerült. Nincs mit rajta szépíteni. Lehet keresni az okokat és a felelősöket.
Javaslom, hogy az új sulidban tanulj jobban mint az általánosban!
Örülök, hogy a Telekibe szeretnél bekerülni. Jó sulinak tartom igaz van több olyan osztály akinek januárban nem volt egy matekórája sem (mert a kirúgott matektanár helyett nem találtak másikat).
Azért csalódtam, mert azt hittem hogy a Szinyeibe nehéz bekerűlni ennyi.
És teljesen elfogadom a központi pontomat, ez vagyok én, ennyit tudtam tenni.
De remélem a Telekiben látták hogy egy inteligens és egy okos lány vagyok, és hátha ez is dob valamin, mivel normálisan felöltözve, készülve mentem szóbelizni.
Telekiben volt egy Barabás Tibor (?) matematika tanár. Nyolc osztályban tanított és minden osztályban rengetegen álltak bukásra. Egy vadállat volt. Decemberben az iskola közös megegyezéssel megvált tőle. Ekkor a hiányát megpróbálták házon belül megoldani, de egész januárban a tízedikeseknek nem volt matematika órájuk. Azután februárban lett egy új matektanár akit most elküldtek vagy felmondott, így a héten már megint nincs a tízedikeseknek matekórájuk.
Tudom sokan örülnek, de valahogy azért mégis le kéne érettségizni.
Amúgy a nyelvoktatás szerintem nagyon jó.
Bocsi, hogy nem privátban válaszolok de a regisztrációnál a saját nevemet adtam meg és nem akarom, hogy kiderüljön.
"Azért csalódtam, mert azt hittem hogy a Szinyeibe nehéz bekerűlni ennyi."
Na de akkor miért vagy csalódott? Azt hitted, hogy nehéz bekerülni, és kiderült, hogy tényleg így van: nehéz bekerülni (annyira, hogy a te eredményeiddel be se hívtak a szóbelire).
"remélem a Telekiben látták hogy egy inteligens és egy okos lány vagyok"
Két lány vagy? Egy intelligens és egy okos? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!