Mit lehetne tenni hogy ne érezzem magam annyira rossznak az egyetemen mint ahogy most vagyok? A többi lent
Fától az erdőt...
Az előadás, mint a tevékenység ahogyan te is írtad, egy készség. Ami ebből adódóan tanulható.
Ha ennyire nem megy, akkor otthon gyakorolj rá, írd meg előre a szöveged, játszd el sokszor otthon. Tarts próba előadásokat.
Idővel belejössz, amúgy csak halkan megsúgom, de szerintem már te is észrevetted, hogy az életben nem probléma ha jó a beszélőkéd.
Lehetsz akármilyen okos, ha nem valami kifejezetten komoly szakember vagy egy csak reál témában, akkor sokkal kevesebbre viszed, mint amire vihetnéd.
Ezt jó fejben tartani! :)
MSc-n nálam is számtalan ilyen helyzet volt. Jó pár olyan vizsgám volt, ahol táblán írogatva kellett felelnem és az se nagyon ment. Aztán ez úgy elkezdett javulni, rájöttem, hogy akármilyen hülyeséget mondok, ha van az előadásnak lendülete, magabiztosan mondom, akkor talán még el is hiszik.
Ha meg gyakorlati órán kellett prezentálnom, akkor azt előre begyakoroltam. Otthon, ugyanúgy mintha az órán lennék (nem ülve a széken, magamban duruzsolva). Addig gyakoroltam, amíg nem volt megakadás/ő-zés meg hasonló. És órán is már jobban ment.
Ezek a készségek javíthatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!