Hogyan győzhetném meg anyukámat?
Figyelt kérdés
Szóval.. 14 éves vagyok. Tovább tanulás előtt állok és szeptemberben egész gyorsan kiválasztottuk melyik sulikat fogom beírni ,mert már rég óta volt egy álmom , viszont ilyen szak a közelünkben csak egy suliba van , ami nem kifejezetten erős suli , anyukám viszont beleegyezett ,hogy azt írjam be elsőnek. Ez meg is történt. Második helyre egy erősebb szakgimnáziumot írtam , viszont idő közbe meggondoltam magam es első helyre írtam be az erősebbet , második helyre ami az álom sulim , de idő közben rájöttem ,hogy én nem akarom abba az erősebbik suliba menni ( közbe megvoltak a szóbelik / alkalmasságik) Mondtam anyukámnak , hogy vissza szeretném cserélni ,mert ha jól tudom van márciusban 2 nap amikor van módosítási lehetőség , ő viszont nem rajong ezért az ötletért , inkabb tiltakozik ,hogy mostmár maradjon így.. Mivel érvelhetnék , hogy megengedje a cserét? További ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolok privátba. Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat :)2018. febr. 28. 14:56
1/7 anonim válasza:
Nem kell meggyőznöd anyukádat, mert te fogsz ott tanulni, ahol. Azt válaszd elsőnek, amit igazán szeretnél.
2/7 A kérdező kommentje:
Legutóbb mikor beszéltünk kisebb vita kerekedett ki a dologból, aztán mikor mondtam neki , hogy ez az én jövőm és az én álmom , akkor azt mondta ,hogy nem akar többet beszélni ma már erről , de még átgondolja , szóval nem gondolom , hogy hajthatatlan lenne ,de jó lenne ezen minél hamarabb túl esni.
2018. febr. 28. 15:04
3/7 anonim válasza:
Nyilvánvalóan nem vagy biztos a dologban, ha össze-vissza cserélgeted. Fogalmam sincs, hogyan győzd meg anyukád.
4/7 A kérdező kommentje:
Mostmár teljesen biztos vagyok benne , az osztályfőnököm billentett ki ,aki azt hajtotta nekem minden nap ,hogy írjak már be egy erősebb sulit , úgyhogy úgy voltam vele ,hogy abba ez erősebbe úgyse vesznek fel , a végén kiderült , hogy benne vagyok a top 10-ben és még előlem lehet ,hogy ki is esnek páran (ez nyilván még csak ideiglenes sorrend).
2018. febr. 28. 15:22
5/7 anonim válasza:
Szerintem az erősebbe menj... bár, a te életed, tehát, ha a gyengébbet választod, akkor mondd, h oda mész és pont.
6/7 A kérdező kommentje:
Velem az a legnagyobb probléma , hogy ami nem érdekel , akkor azt nem csinálom végig. Ha felvesznek az erősebbe , úgysem végzem el , mert nem érdekel. Végig fogom ketteskézni , mert már ismerem magam. Talán ez is egy jó érv , hisz ezzel anyukám is tisztában van és év elején részben ezért is engedte a gyengébb iskolát.
2018. febr. 28. 15:32
7/7 anonim válasza:
"ami nem érdekel , akkor azt nem csinálom végig ... Végig fogom ketteskézni"
Az, hogy "végig fogod ketteskézni" azt jelenti, hogy igenis végig fogod csinálni. ;-) Az meg, hogy benne vagy a legjobb tízben egyáltalán nem azt vetíti előre, hogy csak kettesekkel.
Sokkal inkább neked való közeg lesz az (kulturálisan, emberileg, értelmileg, szociológiailag, stb.), ahol benne vagy a top tízben, mint az, ami ennél egyértelműen gyengébb suli.
Ne anyukádat próbáld meggyőzni, hanem hagyd magadat meggyőzni: arról faggasd őt, hogy miért lesz neked tök jó az erősebb suliban, és higgy neki! Hagyd magad rábeszélni, jól fogsz járni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!