Könyves Kálmán Gimnázium nyelvoktatás?
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire tanítják meg jól az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban a második (választott) nyelvet?
Azt olvastam az interneten, hogy legalább egy nyelvből felkészítenek a nyelvvizsgára, de a második nyelvet mennyire oktatják "komolyan"?
Milyen szintű nyelvvizsgát tudtatok letenni a második nyelvből? (ha oda jártok esetleg)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Régebben volt egy belga, de francia szerintem kb. sose. Most sincs. "Nyelv tanárok" sincsenek. Nyelvtanárok vannak.
A magyart is illene komolyan venned (akárcsak a magyar-franciás hozzászólónak).
szia!
én könyveses vagyok, most 11.es, én angol-franciára járok, de minden évben osztályozózok olaszból is.
az angol oktatás inkább csak szinten tartás, minden évben ugyanazt tanuljuk ujra és ujra de ez nem a tanár hibája hanem a tantervé.
a francia nekem megy mivel az előző sulimban jól oktatták, de a könyvesben inkább ne várj csodákat, max.a létigét fogod tudni 11. év végére.
az olasz oktatás egész jó.
üdv, B
"az angol oktatás inkább csak szinten tartás, minden évben ugyanazt tanuljuk ujra és ujra"
Pont attól jók az angol nyelvkönyvek, hogy nem lineárisan vannak felépítve, hanem spirálisan: újra és újra előjön ugyanaz, de mindig magasabb szinten, ha figyeled. Pl. először még csak azt tanulod, hogy állításban some, kérdésben meg tagadásban any. A következő kötetből viszont kiderül, hogy vannak esetek, amikor kérdésben is lehet some. A harmadik kötetből meg kiderül még valami kis finomság ugyanezzel a témával kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy egy helyben topogás van. Az igeidőkre gondolva még jobban látható a fejlődés: az első kötetben egyesével jönnek a múlt idők, elég mindig csak azt az egyet tudni használni, ami épp terítéken van; a második kötetben már kettesével (tehát nem csak képezni kell tudni őket, hanem el is kell tudni dönteni, hogy mikor melyikre van szükség az éppen tárgyalt kettő közül, plusz persze helyesen képezni is kell tudni továbbra is), a harmadik kötetben már hármasával kell tudni rendet tenni köztük, a negyedik kötetben meg a Past Simple, Past Continuous, Past Perfect mellé még ott a used to meg a would is. Úgyhogy nem igaz, hogy nincs fejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!