Miért ilyen rossz a magyar oktatás? Mikor fogják végre megváltoztatni?
Nem akarlak elkeseríteni de ez gáz. Nem is leoltani akarlak de ha most ennyitől ki készülsz mit fogsz csinálni később? Gondolom akarsz menni egyetemre.. hát ott majd vissza fogod sírni a heti 7 témazárót.. Utána meg ha mész dolgozni a délután öt órás hazajárás fog piszok mód hiányozni. Ez ilyen, túl kell esni rajta. Én is túl estem rajta, mindenki túl esett rajta. Továbbiakban tapasztalataim szerint akik középiskolában hangoztatták a "rengeteg felesleges dolgot tanítanak" mantrát azok mára jobb esteben rájottek, hogy nem volt ám olyan felesleges az a százalék számítás amikor mennek vásárolni a boltba meg nem volt olyan rossz az a töri tanulás amikor egy kicsit éretelmesebb társaságba kerülnek és beszélgetni kell. Akiknek meg ez nem esett le most az egyik legnagyobb magyar áruházláncnál dolgoznak logisztikai asszitsztensként (értsd napi 8-10 órában pakolnak a raktárban).
Lehet, hogy valakinek nem tettszik ez-az de ilyenkor nem rimánkodni kell hanem egyrészt elő állni egy jobb konstrukcióval de nem úgy mint a vadbarom hanem akkor amikor erre érdemi lehetőség van. Például áprilisban a választásokon, vagy később ha döntéshozó pozícóba kerülsz. Másrészt az erre megfelelő fórumokon kell ezt megtenni..
Szumma. Nem akarok én bántani senkit se de amikor 15-6-7 éves gyerekek tüntetnek a kossuth téren és azt se nagyon tudják, hogy mit akarnak meg olyan ostobaságokat mondanak mint ide lacháza akkor mindenkinek az fog leesni, hogy őket nem kell és nem is lehet komolyan venni.
Szerintem is sok, főleg a felesleges maszlagos hülyeség.
Oké hogy az embereknek vannak feladataik/kötelességei de egyik embernek se az a dolga hogy dolgozzon 8 órát otthon meg még 4-5-öt. (és ugye volt az echo tv-s riport ahol a csávó kérdőre vonta hogy a diák mit csinálna a szabadidejében, biztos tv-zne meg játszana. Amit kb a felnőttek is csinálnak a szabadidejükben)
Angliai oktatással kapcsolatban azt hallottam hogy sokkal lazább mint nálunk, bár nyilván te élsz benne ezt csak megemlítem.
Utolsónak pedig: nyilván tanultál történelmet, ott egyik forradalom sem abban a pillanatban kezdődött amikor felemelték az adókat vagy megöltek valakit. Van egy átfutási idő főleg nálunk. Volt sulimban pl a 9.-eseknek heti 36-37 órájuk volt, ami majdnem egy munkahét, csak az iskolában.
Azért szellemileg frissnek lenni más mint fizikailag. Fizikailag 6-7 óra alvással is megvagy szellemileg meg lehet kell a 9-10 is, csak akkor lehet nem végzel a feladatokkal.
"Angliai oktatással kapcsolatban azt hallottam hogy sokkal lazább mint nálunk, bár nyilván te élsz benne ezt csak megemlítem."
Igen mint említettem is lazább, de a kérdezőnek legfőképpen azzal van baja hogy sokáig van bent, ezért írtam le hogy itt milyenek az átlag óra számok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!