Sweetchocolate kérdése:
Mikor lesz megvaltoztatva mar az oktatas?
Még csak az kéne hogy ennél is többet a Bibiláról, az én gyerekem agyát ne mossa ki senki. Csekket befizetni, törvényeket meg átlag családban a szülők tanítják meg. Amiket te feleslegként emlegetsz, az az alapműveltség része.
2018. jan. 28. 18:34
Az tény, hogy sok a felesleges dolog, DE, amiket írtál is feleslegesek. Csekket kitölteni mindenki megtanulja magának úgy, hogy legalább egyszer elmegy anyucival vagy apucival és már megis van. Nem egy nagy dolog, minek kéne tanítani? Törvényekből megint mit akarsz? Alap műveltség, hogy van Alkotmány, Btk és Ptk. Ennél többet egy átlag embernek nem kell tudnia. Ezeken kívül, mindenki megtanulja a szocializációja alatt, hogy mit lehet és mit nem. A Bibiliás rész meg végképp butaság. Aki akarja tanulja, aki nem, az nem. Az a választható etika vagy milyen tárgy is manapság akkora butaság.
Egyébként meg visszatérve az alap dologra. Azért tanulsz sok "felesleges" dolgot, mert ezalatt alakul ki, hogy mi érdekel. Utána középiskolába és felsőoktatásba oda mész, ahova akarsz. De általánosban az alap dolgok kellenek ,hogy tudd, mi érdekel.
2018. jan. 28. 18:36
3/19 A kérdező kommentje:
En ezt nem teljesen igy latom, pl a torvenyeket igenis kellene tanitani, hogy tisztaba legyenek az emberek vele, es ne azutan, hogy letartoztatnak valakit olyan valamiert, amirol peldaul nem is tudta hogy buncselekmeny. A Biblia egyaltalan nem haszontalan, sot a legjobb konyv, ami alapja kell hogy legyen az oktatasnak. Szerintem sokan iskola utan se tudjak mit szeretnenek csinalni, de valahol dolgozniuk kell, ezert lehet hogy bealnak szalaghoz stb. Biztos jo ez igy ahogy van? Szerintem nem a legjobb
De miért nem érted már meg, hogy azt, hogy mit lehet és mit nem azt a kor előrehaladtával megtanulod szocializálódás közben? Egy átlag ember tisztában van azzal, hogy nem erőszakolhat meg egy nőt, vagy nem ölhet meg egy embert anélkül, hogy tanítanák. Mert így szocializálódunk. Ezeket nem kell tanítani. A specifikus jogra meg vannak szakosodott ügyvédek/jogászok. A Bibiliát meg hagyjuk. Ez nem a sötét középkor, ha valaki tanulni akarja akkor tanulja, egyébként nem kell vele foglalkozni. Engem se érdekel és nem is engedném, hogy a gyerekemet a pedofil papok tanítsák éveken át.
2018. jan. 28. 18:51
Az meg butaság, hogy érettségi után a szalaghoz állnak be. Az én osztályom kb 26 fővel végzett és abból max 2, aki a szalagnál végezte, mindenki más vagy szakma vagy felsőoktatás.
2018. jan. 28. 18:52
6/19 A kérdező kommentje:
En ertem, de akkor is sok a felesleges dolog a kozoktatasban, es az mire jo hogy bent vannak a diakok majdnem egesz nap? 7-8-9 ora? Es meg otthon tanuljon? Ugyan mar... Vajon mitol mondjak keresztenynek magyarorszagot? Mi alapjan? En orulok ha az, de akkor legyen is az! Es igenis a Biblia legyen az alap!
Tudtommal vallásszabadság van. Ha figyeltél volna történelem órán, akkor te is tudnád és nem pörögnél itt fölöslegesen.
2018. jan. 28. 19:08
Na jó, én feladom. Sajnos ekkora sötétséggel nehéz mit kezdeni. Ha valakinek már a suli is gondot okoz, akkor nehéz élete lesz a munka során.
2018. jan. 28. 19:10
9/19 A kérdező kommentje:
Nem porgok, csak szeretnem ha valtozas lenne. Tudom hogy vallas szabadsag van, ebben igazad van. De arra mit mondasz hogy sokat tanulnak a diakok? (Mas dolog, hogy sok feleslegeset?!!)
10/19 A kérdező kommentje:
Nem tudsz meggyozni ez ugyben, akkor is feleslegesnek tartok sok dolgot az oktatasban! A sotetseget eloszor magadba keresd, ne masban
Kapcsolódó kérdések: