2015-ben érettségiztem, most szeretnék újra, hogy tehetem meg?
Igen, addig.
A kormányhivatalon keresztül.
Igen, fizetned kell.
Két lehetőséged van:
1. Bemész a megyei kormányhivatalba az oktatas.hu-ról letöltötött jelentkezési lappal és jelzed, hogy emelt érettségit szeretnél tenni ebből és ebből a tantárgyból, majd ők elintézik, amit el kell intézni és adnak egy csekkett, amit be kell fizetni vagy pedig át is tudod utalni a vizsga díját (idén 21.000/közép és 35.000/emelt) az Oktatási Hivatalnak. A vizsgadíj befizetését pedig igazolni kell, csatolni kell a jelentkezi laphoz, tehát onnantól kezdve lesz érvényes a jelentkezésed, amit visszavonni már nem tudsz. Majd később a kormányhivatal értesít a többiről, hogy mikor, hová kell menned stb. (erről többet nem tudok, mert én középiskolában jelentkeztem)
2. Bemész egy gimnáziumba, jelzed, hogy érettségire szeretnél jelentkezni ebből és ebből a tantárgyból. Ők bepötyögik az adatokat, kitöltik a jelentkezési lapot (tehát itt nem neked kell) és mivel emeltre jelentkezel ezért nem a középiskolának fizeted a vizsga díját, hanem ugyanúgy az Oktatási Hivatalnak kell elutalnod. KÖZÉPISKOLÁBAN IS LEHET EMELT szintű érettségire jelentkezni!!! Én is középsuliban jelentkeztem emeltre, kitöltötték a lapot, majd utána el kellett utalnom a pénzt (kell hozzá az egyedi érettségi iktatószámod) és mivel igazolni kell a vizsgadíj befizetését és a dokumentumot csatolni kell a jelentkezési laphoz, ezért vissza kellett mennem és csak akkor írhattam alá a jelentkezési lapot. Ugyanúgy a kormányhivatal fog értesíteni a továbbiakról, ők osztanak be stb..
Mindkét esetben vidd magaddal a bizonyítványodat, az érettségi bizonyítványodat, a személyidet és a lakcímkártyádat, mert azt kérni fogják. Annak, hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!