2018 felvételi. (8-os tanuló) matekom 8 pont lett, magyar 18. Ezzel elbuktam mindent?
2 utad van:(ha nem vesznek fel, amit beírtál)
Bekerülsz egy nagyon nem jó suliba. Ott megpróbálhatsz mindent beleadni, hogy átjelentkezz máshová, de nem egyszerű. Ezekben a sulikban nem menő a tanulás (meg viselkedés, meg semmi), jó eséllyel nem leszel népszerű, ha Te eminens vagy. Sajnos a tanárok egy (jó) része is így áll a tanulókhoz. Így vagy feladod, vagy cudar nehéz módon esetleg kikerülsz.
A másik út, hogy villámgyorsan keresel 1-2 olyan sulit, ami érdekel is és nem kell a központi. Ez főleg szakmunkásképző, szakközép "alja", "alsóközepe". (Debrecenben pl.van egész értelmes is, ha jól emlékszem.) De itt legalább Te választod a szakot, ami érdekel és nem bedobnak valahová. Vélhetőleg motiváltabbak a többiek is. Én mindenképpen erre indulnék.
Viszont ehhez tényleg ugrani kell, mert február 19. a jelentkezések határideje. Van, ahol már továbbküldték a jelentkezéseket, nálunk ma van az aláírás, kedden küldik. Beszélni kell az ofővel, hogy segítsen, meet muszáj még sulit beírni. Ha már elküldték és nem tud/akar segíteni, akkor meg kell nézni, hogy mit jelent az egyéni jelentkezés. Van ilyen is, de nem tudom, hogy az a suliban kitöltött jelentkezés mellett is mehet-e, vagy akkor nem.
Illetve van egy harmadik út, a maradék helyek. Nálunk azt mondták a suliban, hogy még jobb szakközepekben is maradnak üres helyek, így minden évben szokták hívni őket, hogy tudnának-e ajánlani esetleg diákot a suliba. Nem tudom, ez nálatok is előfordul-e és az ofőd ajánlana-e, szóval ez már erősen a lutri kategória. Az átlagod ehhez bőven jó lenne.
Kíváncsi vagyok, mire jutsz az ofővel, írd majd meg!
Félelmetes egyes vidéki iskolák elmaradottsága. És ez nem a te hibád persze. Nálunk a legrosszabb írt kb 33 pontot, nem is vették fel első körben sehová.
Nekünk is vannak rokonaink vidéken, kb senki nem ír központit, még a környékbeli jobb sulik is vitt pontszémmal vesznek fel, egy-egy közeli nagyvárosi elit suli kér csak központit, de oda csak ritkán jut be valaki,vagyis eleve szándéka rá, hogy készüljön is kevés gyereknek van. Ehhez képest a budapesti valóság, hogy még a gyenge gimnáziumok és kb az összes szakgimi is kéri a központit. Jobb szakgimibe sem lehet 30 ponttal bejutni, még 40 ponttal is baj van.
De nem hiszem, hogy bármit is elbuktál, max marad a közeli gimi ahová gondolom a többiek is készülnek. Aztán ha összeszeded magad, tanulsz, leérettségizel elfogadhatóan akkor továbbtanulhatsz és még bármi lehet belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!