Segítene valaki a pályaválasztásban?
Nem vagy egyedül. Én is most érettségizem majd, és nem látom még magamban melyik szak/szakma lenne az, amit egész életemben szívesen csinálnék.
Egyébként a tanácstalanság okát legalább tudom: mindennel foglalkoztam, mindenből tudok egy kicsit, de semmiből sem sokat, és a legfontosabbal nem törődtem, az önismerettel. Ha ismerném magam, könnyen megmondanám, mi legyek.
Szóval én az önismeret fejlesztését javaslom. Ha még egyetemre nem érzed késznek magad, válassz egy tetszőleges OKJ-t, csinálj meg egy nyelvvizsgát, önkénteskedj minél több helyen, hogy megismerd melyik terület mennyire vonz, mennyire tudsz kibontakozni benne.
Attól egyébként én is félek, hogy butább leszek a többieknél, de a kitartás és szorgalom csodákra képes. Na meg az, ha szereted, amit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!