Továbbtanulásban szeretnék tőletek tippeket/tanácsot kérni. Ti melyiket ajánlanátok jobban (főiskola)?
Sziasztok! Tavaly végeztem a középiskolával. Szakmai informatika érettségim van, és igazából az infó a szakterületem (felvin-->informatika ismeretek). Most (mivel 4+1 évesen vagyok) Informatikai rendszergazda OKJ szakot fogok kapni, amin linux, windows szerver üzemeltetést tanulunk, emellett a cisco eszközök konfigurálása. Továbbtanulásnál két iskolát emeltem ki. BGE gazdinfó, Óbudai mérnökinfó. Amivel majd később foglalkozni szeretnék a rendszerüzemeltetés, szerverek vagy a cisco hálózati konfigurálás. Szerintetek a BGE-n tudok olyat tanulni ami számomra használható lenne vagy az óbudai. Pont mind a kettőre megvan, de a mérnökinfón a fizika miatt félek. Abból a tárgyi tudás sajnos 0. mivel a matek megy és a fizika nem attól félek az kiszórna. Nemtudom hova adjam be elsőnek, vagy esetleg dolgozni ha mennek hogyan tudok ezekkel elhelyezkedni. Nektek van valami ötlet, vagy tapasztalat, tanács a számomra?
Köszönöm szépen a segítséget. :)
"Viszont h van főiskola előrébb vesznek illetve jobb a fizetés arány nem ? "
Nem feltétlenül. A diplomás kezdőfizetés törvényileg magasabb, de ez még mindig nem egy eget rengető összeg, papír nélkül is könnyedén meghaladhatod.
Gazdinfó egy nagyon jó szak, én is ezt végeztem. A gond vele, hogy te ebből nem fogsz sokat kivenni. Ez egy alapvetően gazdasági képzés, informatikai alapokkal megtámogatva. Rendszer üzemeltetőként, az OKJ után nem sok újat fogsz hallani a területeden. Ez a szak azoknak való, akik a gazdasági és infós vonalakon dolgozó szakemberekkel is szót akarnak érteni, tipikusan multiknál projekt manageri beosztás való nekik.
Mérnökinfóról kevesebbet tudok, de a hangsúly ott is a mérnöki ág miatt eltolódik.
"Ciscóból már vannak tanúsítványok a netacad online akademy miatt"
Na ez a jó irány. Minél több tanúsítvány szerezzél cégektől, Cisco tökéletes, ha hálózattal akarsz foglalkozni. Van még sok ilyen, más területekre, nézzél körül melyiket érdemes beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!