Nyíregyházi vagy Debreceni pilóta képzés?
Most szeptemberre jelentkezem a Nyíregyházi illetve a Debreceni egyetemre a Hivatásos Repülőgép Vezetői szakra viszont olyan kevés illetve rész információt találok ezekről a szakokról, hogy szükségem lenne egy kis segítségre.
Mindkét szak csak költségtérítéses formában indul tehát nincs államilag támogatott képzés viszont a Debreceni egyetemen egy félév 2 millió forinttal többe kerül mint a Nyíregyházi egyetemen. Ennek mi az oka? Egyedül a Nyíregyháziról találtam infót, hogy ott 140 repült órával illetve 60 óra szimulátorral kerülnek ki a végzett hallgatók. A + 2 millió forintból én arra következtettem, hogy Debrecenben több lesz a végén a repült óráid száma mint Nyíregyházán és ezért kerül többe. Esetleg erről tud valaki valamit?
Illetve a végzettek ha jól tudom kapnak egy közlekedés mérnöki diplomát is a pilóta képzés mellé. Ez így van?
Köszönöm a válaszokat!
Hello!
Hasonlo cipoben jarok… Nem tudok donteni melyik lehetne a jobb.. Te hogy dontottel, tudtal meg valami uj infot? Esetleg mostmar tudod melyik a jobb?
Elore is koszi!
A két képzés között a különbség, hogy Debrecenben a nagy gépes típusjogosítás egy részét is fedezi a diákhitel, más kérdés, hogy ez nem feltétlenül előny, mivel ezt a légitársaságok is meg szokták finanszírozni leendő munkavállalóiknak.
A nyíregyházi képzés több mint 50 éves múltra tekint vissza több mint 600 végzett hallgatóval, Debrecenben még most végez majd az első évfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!