Ha tudtátok volna mivel jár az egyetem, ti se kezditek el?
Bukások, csúszás.
Igazából azt se tudtam mire jelentkezek, mit fogok tanulni, csak utolsó pillanatban jött sírva anyám, hogy valahova be kellene adni, és másnak is nagyon bejött a szak.
Hát nekem nem.
Nem. Életemben egyszer buktam és nem csúsztam.
Talán azért, mert nem anyám kedvéért mentem egyetemre, hanem azért, mert én akartam azt tanulni, amit választottam.
Nehéz szakra járok.
Igazából nem ért pozitív csalódás sosem, soha egy dícséret, se itthon, se a tanárok részéről. A szenvedés, fájdalom, sírások nincsenek arányában az egésszel.
Pedig nem tartom magamat butának, kitűnő voltam.
Egy-egy bukás mindenkinél benne van a pakliban, nem csúsztam, jöttek a sikerélmények, nagyon szép évek voltak (én rendszeresen továbbképzem magam, szeretek tanulni:))
Nyilván nem passzol hozzád a szak, így persze semmi értelme.
De ha nem tudod, mihez akarsz kezdeni, akkor nem is tudsz haladni sehová:(
Ha tudtam volna én sem jelentkezem.
Csúszások, fizetések (UV, új tárgyfelvétel, sőt lesz 1 fizetős félévem is a csúszások miatt), 19 évesen én sem ismertem jól azt a szakot amire jelentkeztem (jóval több itt a matek,mint hittem.)
N22 Hr szak
"Igazából azt se tudtam mire jelentkezek, mit fogok tanulni, csak utolsó pillanatban jött sírva anyám, hogy valahova be kellene adni, és másnak is nagyon bejött a szak. "
Na ezzel a hozzáállással van a probléma. Érthetetlen, hogy egyesek mennyire igénytelenek tudnak lenni a tájékozódás tekintetében a jövőjükre nézve. Az egyetem a komoly szakoknál ennél sokkal nagyobb elhatározást, és elhivatottságot követel meg.
Az is érthetetlen, hogyan lehet manapság zsákbamacskára jelentkezni, mivel az internet világában a tájékozódásnak nincs különösebb akadálya, ennek elmulasztása egyértelműen hanyagság, nemtörődömség.
Végül pedig az, hogy másnak mi jön be, meg mi nem, és erre alapozni nagyfokú megfontolatlanság.
Nem szeretnék persze bírálni senkit, arra akartam rámutatni, hogy az egyetemre több önállóság kell. A tanárok nem fognak szájba rágni semmit, mint középiskolában, és nagyon sok mindent a hallgatónak maga kell elintézzen... Ehhez hozzá kell szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!