Ha filozofia egyetemet vegzek, akkor mi lehetek majd kesobb? Milyen munkahelyet kapok ezzel a diplomaval?
Lehetsz majd filozófia tanár.
Amúgy passz! A világ semmilyen területén nem tudnám őket elhelyezni. Sem a versenyszférában, sem egészségügyben, se sehol. Nem is értem mire jó az a diploma...De hát ha vki azt szeretné tanulni akkor hajrá.
De ajánlom mindenkinek, hogy csak olyat tanuljon amivel tudja, hogy hol lehet elhelyezkedni!
pl. írhatsz jó okos könyveket, és van sok állás, ahol csak az érettségi a fontos és esetleg valamilyen diploma, az is csak azért, mert akkor már biztos nem vagy tök hülye.
A tárgyi tudást ritkán használja az ember később, inkább arra alapozva a többit úgy megszerzi valahogy.
Bármi lehetsz, csak a diplomád nem fog benne túl sokat segíteni. A megszerzett tudás, talán.
A munkahelyet amúgy nem kapják. Nézd meg mi az, amihez értesz, amit szivesen csinálsz, aminek mások számára is értéke van, és ami segít a céljaid elérésében. Ha ez megvan, azt csináld.
Első vagyok. Az előttem hozzászólónak igaza van.
Első diplomának olyat válassz amit nagyjából szeretsz és el is lehet vele helyezkedni.
Aztán később ha még mindig érdekel a filozófia akkor csinálj belőle másoddiplomát pusztán a filozófia szeretete miatt. Veszteni nem vesztesz vele.
A lényeg,hogy most olyan szakmát tanulj amiből hasznot tudsz húzni mert sajnos a mai világban csak így lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!