BME, vagy Óbudai mérnökinformatika?
Melyiket ajánlanátok?
Közepesen erős gimiben vagyok jeles tanuló. Matek közép szinten, info emelt szinten lesz érettségi. Fizika nem a kedvencem, de ha kell megy.
Mi szeretnél lenni?
Építészmérnök pl az óbudain sose leszel.
Sose értettem milyen listáról beszélnek az emberek amikor egy egyetemet minősítenek főleg a bme-t.
BME oktatói kiválóságokban kb 21.-edik, és diák kiválóságoknál van benne a magyar top 3-ban.
Amúgy a világ ranglistáján csak ilyen 500 körül van, talán az elte meg szeged megelőzi.
Amúgy bme-n jóval keményebb a fizika, már csak abból következően hogy oda 380 pont körül kell mérnökinfóra óbudaira meg 340
Nem az összesítettet kell nézni hanem a rendes részletes rangsort amit a heti válaszban hosszú oldalakon meresztül táblázatban szedve rengeteg különböző szempont alapján állítanak össze. Minek hasonlítod az eltét a bme-vel amikor nem is azonosak a tudományágak. A bme-pedig igenis a műszaki karok közül az élen végzett.
Az, hogy melyik egyetemre mennyi pont kell az megintcsak nem határozza meg a szak nehezseget.
Én a fizetésről szoktam olvasni ami talán 10.000 forinttal több egy kezdő bme-snek átlagban mint más egyetemen végzetteké.
Illetve nemzetközi rangsort ami még jó, de vannak neten is található rangsorok.
Amúgy ha megvan az adott cikk szerintem senki nem fog haragudni ha lefényképezed és felteszed jó minőségben.
Legalábbis a kérdező számára biztos ad egy támpontot.
Amúgy BME-n volt ismerősöm nem mérnökinfón, hanem gépészeten.
Mondta hogy ott úgy kezdték hogy integrálás deriválás alap. Meg nagy léptékben vették a dolgokat.
Ha jól tudom az 5 éves anyagot belenyomják 3.5 évbe (ezt mondta valaki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!