Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Félévben bukok matekból 2-es...

Félévben bukok matekból 2-es átlaggal második félévben harmasra kell javítani?

Figyelt kérdés
12.-be járok. Több egyesem van mint 1-es feletti ezért a tanár buktat de az átlagom 2 egész. Egy félévben 5 jegynek kell lenni. Számoltam hogy ha csak 3-saim lesznek akkor is csak 2,4et érek el. De azt mondják második félévben aki bukik annak már 3-nak kell lennie. Ez igaz vagy hamis vagy tanár függő? Tudnak így buktatni ha második félévben nem szerzek és javítok a jegyemen. (kétlem hogy 2,75ot elerem sajnos matek nekem mindig nehéz volt pedig rengeteget tanulok rá :( ) Előre köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 22. 22:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Nézd meg mit írnak az iskolai szabályzatban erről.

Ha nem lenne semmi ilyesmi benne, akkor így nézne ki a szitu: ha eléred a kettes átlagot akkor nem buktathat meg (1,7 vagy 1,75-től meg kell adnia a kettest, de hogy melyiktől azt én sem tudom). Az év végi osztályzásba beleszámítanak az egész év során szerzett jegyek. Vagyis ha mondjuk valakinek az első félévben 1,4 az átlaga és ugyan annyi jegyet szerez mindkét félévben akkor a második féléves jegyek átlagának tényleg 2 felettinek kell lennie hogy év végén megkapja a kettest, mert az első félévesek "lehúzzák". Lehet olyan helyzet is hogy a második féléves átlagnak tényleg min. 3-nak kell lennie, de ez csak akkor jöhet össze ha az első félév nagyon rosszul sikeredett sok rossz jeggyel, a másodikban viszont kevés a jegy, és csak így lehet elérni a teljes évre vonatkozó elégséges szintet.

2018. jan. 22. 22:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod.
2018. jan. 22. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!