Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mikor hozzák vissza a régi...

Mikor hozzák vissza a régi matekoktatási szintet?

Figyelt kérdés
8-os vagyok. A matekfelvételim elég jól sikerült (48 pont). A matektanárom és itthon a szüleim is mondták, hogy amikor ők általánosba jártak már 7. év végén sokkal előrébb jártak a tananyagban mint mi most. És nem azért mert most le vagyunk maradva, hanem mert ez az elvárás. A matek tanárom szerint a mostani felvételi azért nem sikerült jól sokaknak, mert nem a "modern" tantervhez készült (ahol lassabban megy az oktatás és a feladatok is könnyebbek). Ez már mindig ilyen lesz? Miért kellett így visszavenni a szintet? (Nézegettem az iskolában pár régi matekos feladatgyűjteményt, évfolyamonként volt 1-1 kötet. A 8-osban nem is nagyon volt olyan feladat amit meg tudtam volna csinálni.)

2018. jan. 21. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Remélem, könnyebb már a lelked, hogy ilyen jól kidicsekedted magad.
2018. jan. 21. 17:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Ebbe mi volt a dicsekvés? Csak azért írtam le hogy jól sikerült, hogy ne az legyen a válasz arra hogy a feladatgyűjteményből nem tudom megoldani a feladatokat, hogy "rossz vagyok matekból".

Komolyan tettem fel a kérdést, ilyen választ is várnék rá.

2018. jan. 21. 18:00
 3/6 dq ***** válasza:
Mégis milyen választ vársz?
2018. jan. 22. 03:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát hogy mondjuk miért van ez és hogy meddig lesz. Mondjuk az XY embernek köszönhetően jött ez be, de már dolgoznak rajta hogy visszaállítsák vagy mittudomén.

Neten nem találtam semmi olyan irományt ami ezzel foglalkozna.

Ti nem tudom hogyan vagytok vele, de engem eléggé felidegesít az, hogy jóval több tudást is össze lehetett volna általánosban.

2018. jan. 22. 09:03
 5/6 tatyesz ***** válasza:
26%
Téged ki tart vissza, hogy magadtól tanulj matekot?
2018. jan. 22. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Senki, szerencsére. De egy iskolának szerintem a "fizető eszköze" a tudás. Ha csökkentik az elvárt szintet, akkor az majdnem olyan mintha a munkahelyen kevesebb pénzet fizetnének.

Csak érdekel hogy mi volt a célja ennek az egésznek.

2018. jan. 22. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!