Egyre jobban terjed vidéken a BME nyelvvizsga. Ami biztos korrekt meg szuper de egy átlagos nem kiemelkedő angolosnak nehéz egy origóhoz képest. Csak szerintem ciki hogy a tanárok ezt nyomatják mindenhol? (többi lent)
Amikor akinek csak egy felvételihez kell annak bőven egyszerűbb lenne az origó de ugye az nem helyben van?
Szerintem szomorú hogy a helyi vizsgákat erőltetik rá az emberekre és folyik a csapból is amikor ez nem egy könnyű nyelvvizsga annak aki nem nagy angolos. Én pl ebből sose mentem volna át...origóból meg simán elsőre. Nyilván aki jó angolos annak tök mindegy milyet csinál de a középiskolai nyelvoktatás nem tart azon a szinten hogy egy átlagos angolos ne a legegyszerűbbet vagyis az origót csinálja.
2 éve voltam BME nyelvvizsgán és azt sem tudtam, hogy kb. milyen rendezvényen vagyok.... szerintem nagyon nehéz volt! nem is sikerült. (b2 angol komplex)
Most januárban voltam az ORIGO vizsgán és számomra full érettségi feelinges volt. Bizakodok abban, hogy sikeres lesz :D
Pont az a jó, hogy ezt nyomatják, nem valami könnyebbet, mert így akinek van egy csöpp esze, és könnyebb vizsgát választ, az nagyobb valószínűséggel fog átmenni rajta.
Nyilván nem a tanár fogja befizetni a vizsgadíjat minden diákja helyett, vagyis bármilyen eszközöket használva tanít ő, nyelvvizsgát a diák választ. Viszont ő meg hadd tanítson már olyan anyagból, amihez sikerült hozzájutnia, ne írjuk elő neki, hogy melyik nyelvvizsga felkészítő anyagát szerezze be - ha mi se nyúlunk a zsebünkbe, hogy ellássuk őt szakirodalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!