Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Karinthy Frigyes Gimnáziumba...

Karinthy Frigyes Gimnáziumba mennyi a minimum pontszám kb. , amit el kell érni a központi írásbelin?

Figyelt kérdés

Szóval az a kérdésem hogy kb. hány ponttól vesznek fel? Mennyi a minimum amit el kell érni? Nem vagyok kitűnő, de 4-5-ös tanuló, szóval ehhez viszonyítva kérdezném.

Hány ponttól hívnak be szóbelizni? Milyen a szóbeli?

Köszönom a válszokat!

2018. jan. 19. 18:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Szóbelizni viszonylag könnyű bejutni, sok embert meghallgatnak. Kitűnő mellé kb 60-62 pont elég a szóbelihez,ami nagyon nehéz, két bizottság előtt kell felvételizni, egyik teremben matek feladatsor másikban magyar. Matekból vagy 7-8 feladat megoldása, addig tudsz felkészülni amíg az előtted lévő felel. Magyarból egy kortárs vers elemzése és egy téma kifejtése amit húzol.

Angol kéttannyelvűre tavaly 168 pont kellett, tehát max vitt ponttal és egy jól sikerült szóbelivel is minimum 70 pontos központi kellett, de akkor csak a szóbelin csak 2 pont veszteséget számoltam ami majdnem képtelenség, úgyhogy inkább 75 pontos központit mondok. Emelt angolra sem kell sokkal kevesebb sajnos. Tavaly a német kéttanra volt talán legkönnyebb bejutni, de ahhoz is 70 pontos központit mondok, mert max pontra szóbelizni ebben a suliban nagyon nehéz. Ha valaki 80 pont felett ír központit akkor mondom azt, hogy nyugodtabb lehet picit szóbeli előtt, de azért nagyon készüljön még az is szóbelire. Szóbelin csak a tételek érdeklik őket, egy hang nem hangzik el olyanokról, mint más sulikban, hogy ki vagy, miért szeretnél ide jönni, füzet nézegetés stb. De amúgy nagyon korrektek.

2018. jan. 20. 08:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha csak egy osztályt indítanak, és csak egy osztálynyi gyerek jelentkezik oda, akkor nyilván mindet felveszik pontszámtól függetlenül. Fogd fel úgy, mint egy matekpéldát, és gondold tovább. ;-)

Szóval előre nem lehet tudni. Igyekezz a legjobb formádat hozni, aztán lesz, ami lesz.

2018. jan. 20. 12:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Most volt a felvételim, a magyarom 49 körüli, matekom 38-40 között valahol. Ez így együtt kb 87-89 pont. Szerintetek elég lesz ahhoz hogy behúvjanak?
2018. jan. 20. 14:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyien írtak ilyen jó felvételit, mint te. Ha könnyű volt a feladatsor, akkor sok jó dolgozat született, magasak lesznek a ponthatárok. Tavaly 110 ponttól hívtak be szóbelire. Kéttannyelvű osztályokba 167 ponttól vettek fel embereket. Nem egyértelműen lehet az előző évekhez viszonyítani!
2018. jan. 20. 17:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Kedves 2. hozzászóló! Ez a gimnázium a főváros legjobb kéttannyelvű gimnáziuma, hatalmas túljelentkezéssel.
2018. jan. 20. 18:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Ilyen központival mindenképp nagyon nagy esélyed van. Nagyon rontanod kéne a szóbelit, hogy ne vegyenek fel.
2018. jan. 20. 19:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Most nagyon sok esélyed van szerintem!a matek elèg nehéz volt(legalább is nekem).én is a Karinthyba szeretnék menni,nekem kb 75 pontom van:(
2018. jan. 20. 20:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépena válaszokat! Elég nehéz feladatok voltak a matekban, a magyar az nevetségesen könnyű volt. Remélem téged is felvesznek! 75 pont sem olyan rossz azért! Nagyon örülök ezeknek a válaszoknak, sokat segítettetek!!
2018. jan. 21. 00:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Tavaly az ismerősöm 75 pont+kitűnővel nem került be a Karinthyba.Nehéz a szóbelijük,ott könnyen lepontoznak.
2018. jan. 21. 10:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Melyik osztályba nem került be?

Én a németesbe szeretnek menni,elvileg oda kicsivel konnyebb bekerulni,mindegy azert remenykedem...

2018. jan. 21. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!