Pázmány szociológia?
Üdv!
Idén felvételiznék a PPKE BTK szociológia szakára.
Érdekelne, hogy a nyíltnapok és kiállítások szokásos közhelyein kívül milyen a képzés, szakmaiságát, oktatói felhozatalát és a légkört tekintve.
Az ELTE-ről váltok, ugyanis azt hallottam, hogy itt sokkal közvetlenebb a hallgatói-oktatói kapcsolat, ez tényleg így van?
Előre is köszönöm a válaszokat!
szia! mivel sosem voltam ELTE-s, nem tudom az oktatói-hallgatói kapcsolatban összehasonlítani a két intézményt. :)
nem rossz a képzés, szerintem amire kell, megtanítanak, pl. kérdőívezés, interjúzás; a többi onnantól a te felelősséged, hogy mennyire készülsz fel lelkiismeretesen a vizsgákra, stb.
az oktatók szakmailag nagyon jók szerintem, a tanítási stílus, szétesettség már más kérdés. :D elég sok olyan tanár van, aki nem válaszol az emailekre, több olyan is van, akik sajnos hiába hatalmas tudásúak, pedagógusnak korántsem kiemelkedőek, unalmasan, halkan magyaráznak, stb.
összességében viszont a legtöbb tanárról el tudom mondani, hogy emberségesek, nem azért vannak ott, hogy szívassanak, buktassanak. persze nem félnek megtenni, ha úgy van, de mondom, ez az esetek nagy részében rajtad múlik.
közösségi szinten nem vagyok oda a Pázmányért, nincs sok közösségépítő esemény (persze, van kultúrbisztró, de kb ennyi) (bár a szociológiai intézet most kezd feléledni, szerveznek szakos esteket, ami szerintem jó kezdeményezés), továbbá a nyelvoktatást és a sportot hiányolom az egyetemről.
úgy összességében a szociológiát nem kifejezettem ajánlom, csak úgy érdemes ezt a szakot elvégezni, ha mesterre mész utána tovább (nem feltétlen szociológiára, elég sok helyre lehet erről a szakról továbbmenni szerencsére), azonban önmagában BA diplomaként nem ér sokat (idén fogok végezni, szóval konkrét tapasztalatom még nincs a munkaerő-piacon betöltött szerepéről).
nem tudom, hogy hasznos-e a válasz, tekintve, hogy már rég jelentkeztél, de hátha. :)
Köszönöm szépen a válaszodat, teljes mértékben hasznos volt.
Igen, beadtam a jelentkezést, júliusban kiderül az eredmény.
Összességében sok szakról elmondható, hogy a BA/Bsc diploma önmagában nem sokat ér, igazság szerint nem is vagyok oda ezért az osztott képzési rendszerért, bár annak nyilván hasznos, aki "gyorsan" ki akarja pipálni a diplomát.
Had kérdezzem meg, te mész tovább mesterre? Vagy esetleg van már konkrét terved, hogy milyen területen fogsz dolgozni?
Kíváncsi lennék, hogy a szakmában maradsz-e illetve arra is, hogy miről írtad a szakdogádat, már hogyha nem vagyok túl indiszkrét. :)
Ha esetleg privátban írod le, annak is nagyon örülök!
Sok sikert kívánok a hátralevő próbatételekhez!
Ja és ment a zöldkéz :)
szia, végül elkezdted az egyetemet? :) előző válaszadó vagyok :)
terveztem mesterre menni, nagyon sokáig szemeztem az ELTE HR-tanácsadó mesterével, de jelenleg már csak úgy vagyok, hogy túl akarok lenni az egészen, és elfelejteni az egyetemet és a tanulást egy időre :D ki tudja, lehet pár év múlva megcélzom a mestert (nem a szociológiát), de még nem tudom.
szoc mester nekem nagyon esélytelen, 3 hónapot dolgoztam kutatóként, többet nem bírtam, rá kellett jönnöm, hogy bár sok része érdekel a szociológiának, szakmaként nem nekem való.
a szakdolgozatomat abból írtam, hogy van-e kapcsolat az egyén alapvető értékrendje és azok az értékek között, amiket az általa nézett YouTuber-ekben keres. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!